2013-12-20 08:09:00
Citroen DS 5LS
Citroen DS 5LS
Zdroj: Citroen, carscoops.com

Toto je nový Citroën DS 5LS. Ale je to vôbec Citroën?

Modelový rad DS sa rozšíril o ďalšieho hrdého držiteľa tohto mena. Zoznámte sa, hovorí plynulo po čínsky a narodil sa v Shenzene!

Takto nejako to vyzerá, keď prenesiete európsku legendu do Číny. Že sa nepodobá na legendárny Citroën DS a dokonca sa nepodobá ani na ďalšie modely DS? Ale prosím vás! Podobá sa! Naozaj! Stále to nevidíte? No dobre tak sa ne... A predsa sa podobá!

Aspoň podľa Citroënu. Pravdou však je, že na podobnosti až tak nezáleží. Pre čínsky trh je omnoho dôležitejšie, že je to sedan, luxusný sedan a že „fulka“ teda plná výbava ohúri dokonca i Európana. Z výbavy vyberáme bezkľúčový prístup a štartovanie, masáže kreslá, pre Číňanov obzvlášť dôležitý jonizačný filter vzduchu, parkovacie senzory, kamera, asistent mŕtveho uhlu, dotykový displej, DVD prehrávač a podobne.

Citroën DS 5LS sa iba včera predstavil čínskym novinárom a zástupcom svetových médií na podujatí v Paríži.

Najviac otázok vyvoláva predná maska, zozadu a z boku ešte vidíme aké také náznaky značky, avšak spredu... Predná maska obsahuje štýl DS Wings (krídelká DS) a celkový dizajn je inšpirovaný aj konceptom Wild Rubis. Citroën chce z tejto tváričky urobiť typický kukuč značky DS v Číne. Tak ako bude DS 5LS (LS znamená Luxusný Sedan) vyrábaný výhradne v Číne a pre Čínu (zatiaľ len pre Čínu), Citroën pre tento kľúčový trh chystá aj SUV, ktorého vzhľad vám naznačí priložené video. Video mimochodom naznačuje, že sa dizajnéri skutočne inšpirovali pôvodnou DS-kou (že vraj im ju šéfovia na pár sekúnd ukázali).  

Nech je to ako chce, nepochybne je to zaujímavé auto. Konštrukčne vychádza z modelov DS4/DS5. Na dĺžku má 4 700 mm na šírku 1 840 mm a na výšku rovných 1 500 mm. Zároveň má jeden z najdlhších rázvorov v segmente C. Je to úctyhodných 2,71 metra.

Zdroj: Citroen, carscoops.com
Zdroj: Citroen, carscoops.com

Pod kapotou by mu mal spievať prepĺňaný motor 1,6 THP od koncernu PSA, pravdepodobne naladený na 118 kW (160 k) a na 147 kW (200 k). Spolupracovať majú so 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Viac informácii zatiaľ nie je k dispozícii. Vieme iba to, že by sa mal predávať od marca 2014.

jh
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo