2013-09-12 04:25:00
Bugatti Veyron Jean Bugatti
Bugatti Veyron Jean Bugatti
Zdroj: autoblog.com

FOTO: Novučký Bugatti Veyron venovaný legende a super sedan Bugatti Galibier

Bugatti pripravilo novú verziu Bugatti Veyron venovanú Jeanovi Bugattimu. Galibier sa do výroby nakoniec nedostane, no pohľad naň stojí za to

Bugatti je hrdé na svoju minulosť, na svojich zakladateľov, ale aj na svoje minulé modely. Nečudujeme sa tomu. Veď sú to skvosty. Najnovšia verzia Veyrona je venovaná najstaršiemu synovi Ettoreho Bugatti Jeanovi. Jean Bugatti nebol len synom stvoriteľa značky. Vytvoril dizajn jedného z najkrajších áut všetkých čias: typu 57C Atlantic. Veyron nesúci meno Jeana Bugattiho má celú karosériu z karbónových vláken v čiernej farbe. Znaky EB sú z platiny, v interiéry dominuje koža a chróm, no nájdete tam aj drevené detaily. Model je odvodený od verzie Grand Sport Vitesse, ktorá bola uvedená v Ženeve minulý rok.

Dozvedeli sme sa tiež, že dlho pripravovaný super luxusný sedan, respektíve sportback Galibier sa nakoniec do výroby nedostane. Bugatti zhodnotilo trh a podľa automobilky dnes nie je priestor na auto, ktoré by sa zaradilo nad Rolls Royce Phantom, či Bentley Mulsane.

Galibier mal problémy už od roku 2009, kedy sa prvý krát predstavil verejnosti. Výroba sa mala spustiť pred dvoma rokmi, no Galibier bol odložený na neskôr. Cieľom bolo prepracovať jeho návrh, pretože podľa vedenia spoločnosti nebol dostatočne dychberúci. Posledná verzia znela, že by mal Galibier mať pohon, ktorý by mu dával „minimálne“ 1000 koní, pričom v Bugatti uvažovali o hranici 1400 koní. Srdce auta malo byť to isté ako vo Veyrone, prípadne doplnené o elektromotor. Nakoniec z tejto spomienky na legendárne Bugatti nič nebude. Automobilka sa radšej zameria na vývoj druhej generácie Veyrona.

Zdroj: autoblog.com
Zdroj: autoblog.com

Je to škoda. Odviezlo by sa v ňom síce len zopár vyvolených, (nie tých televíznych) no nám by stačilo pokochať sa ním niekde na ulici. Tento skvost si môžete pozrieť naposledy aj tu. Najprv sme však zaradili fotografie auta, ktoré sa bude vyrábať: Bugatti Veyron venované Jeanovi Bugattimu.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo