2013-09-09 12:21:00
Lexus LF-NX
Lexus LF-NX
Zdroj: carscoops.com

Drsniak s papuľou, Lexus LF-NX, by mal byť menším bratom LX-350-tky

A máme tu ďalší koncept. Tento krát ide o Lexus LF-NX. Ako inak hybrid a ako inak crossover!

Brány autosalónu vo Frankfurte sa otvárajú už zajtra. Posledné značky informujú verejnosť o svojich konceptoch a novinkách. Luxusná divízia Toyoty Lexus pripravila stredne veľký crossover, ktorý by mal konkurovať autám ako Audi Q5, BMW X3 a Mercedes GLK.

Všetky koncepty pripravené pre Frankfurt majú jednu vec spoločnú. Obrovskú mriežku na prednej maske. Zdá sa, že kto nemá veľkú pusu nie je in! Okrem veľkej pusy majú mnohé koncepty tiež ostré tvary a drsný kukuč. Lexus LF-NX by však v ostrosti a drsnosti mohol byť kráľom autosalónu.

Zdroj: carscoops.com
Zdroj: carscoops.com
 

 

Lexus neposkytol presnejšie informácie o novom hybridnom pohone, ktorý by LF-NX mal dostať pod kapotu, isté je len to, že by mal byť ušitý na mieru autu kategórie SUV. Odborná verejnosť očakáva (možno aj preplňovaný) benzínový štvorvalec skombinovaný s elektromotorom.

Okrem neobvykle drsného vonkajšiu má LF-NX neobvyklý aj vnútrajšok. Pohľad do interiéru doslova ťahá oči a predpokladáme, že v prípadnej (a zatiaľ veľmi teoretickej) výrobe by z farebnosti Lexus trocha ubral. Na obrázku to síce vyzerá zaujímavo, ale sedieť v oranžovo-modro-strieborno-čiernej kabíne dá očiam zabrať. Naopak Lexus by mal trošku pridať na objeme spätných zrkadiel, cez ktoré by vodič v premávke veľa nevidel. Alebo si Lexus uvedomil, že jeho zákazníci spätné zrkadlá často nepoužívajú? Niéé, to bude určite omyl!

Zdroj: carscoops.com

Treba však povedať, že Lexus LF-NX je zaujímavým zjavom a na autosalóne určite nebude trpieť nedostatkom pozornosti.

Ján Hargaš
ZDROJ: caranddriver.com

Komentáre k článku


Stream naživo