2013-07-23 12:49:45
Seat Leon ST
Podoba Seatu Leon ST je vonku - celkom elegantné auto s dynamickými, športovými líniami.
Zdroj: Seat

Unikli fotky modelu Seat Leon ST, nakoniec ich nahradili prvé oficiálne

Španielska časť koncernu VW Group ukázala, ako bude vyzerať ďalšia karosárska verzia modelu Leon.

Úlohou modelu Seat Leon, ktorý sa predstavil prvý raz pred rokom, je znova postaviť značku Seat na nohy. Pre túto náročnú úlohu je aj patrične vyzbrojený. Je postavený na najmodernejšej koncernovej podlahovej plošine MQB. Technicky sa pokojne môže merať s najnovšou 7. generáciou modelu Volkswagen Golf, pridáva emócie navyše.

Po päťdverovom klasickom variante a športovom trojdverovom Leone SC prichádza teraz (trocha v predstihu) tretia karosárska verzia kombi. Označená je pre Seat typicky ST (Sports Tourer). Je to sesterský model Golfu Variant, bude však hrať na dynamickejšiu, športovejšiu strunu.

Tretie kombi na platforme MQB má batožinový priestor s objemom 587 litrov. Je to síce o 207 litrov viac ako pri hatchbacku, no za svojimi koncernovými súrodencami Golf Variant (605 l) a Octavia Combi (610 l) mierne zaostáva. Leon ale aj tak prekoná väčšinu konkurencie a ako bonus pridáva atraktívny dizajn. Po sklopení zadných sedadiel sa môžu zákazníci tešiť dokonca až na 1 470 litrov objemu.

 

Zdroj: Seat
Zdroj: Seat

Oficiálne na jeseň, v predstihu už teraz

Leon ST sa má na verejnosti oficiálne odhaliť na jesennom frankfurtskom autosalóne. Kombi neprináša žiadne prekvapujúce prekvapenia. Športovejšie strihnutý model je väčší, teda dlhší o 277 milimetrov. Hmotnosť narástla o 45 kg. Samozrejmosťou sú väčšie okná za C-stĺpikom. Zadná časť sa však dizajnovo podobá na päťdverového brata, má dokonca aj podobné svetlá. Súčasťou karosérie sú pozdĺžne strešné lyžiny. Pod kapotou by mali byť rovnaké motory ako v prípade dvojice hatchbackov.  Takže benzínové prepĺňané štvorvalce 1,2 TSI (63 a 77 kW), 1,4 TSI (90 a 103 kW) a 1,8 TSI (132 kW) a naftové turbodiesely 1,6 TDI (66 a 77 kW) a 2,0 TDI (110 a 135 kW).  Okrem manuálnej prevodovky nemá chýbať dvojspojková DSG. Seat už dávnejšie avizoval, že model ST dostane aj pohon 4x4. Tešiť sa vraj môžeme aj na výkonnejší model Cupra. Teraz už len počkať na oficiálne predstavenie.

Komentáre k článku


Stream naživo