2012-12-01 12:00:00
Volkswagen chystá ďalší allroad:
Pravdepodobný vzhľad Golfu Variant - Alltrack bude mať ďalšie "fičúry" navyše

Volkswagen chystá ďalší allroad: Golf Alltrack

Keď v koncerne VW zistili úspech „terénneho“ Passatu, rozhodli sa pre ďalší model v oplastovanej verzii. Tentoraz siahli trocha nižšie po najnovšej novinke a pseudo crossover pribudne aj z nového Golfu.

Vo Volkswagene sú s úspechom modelu Passat Alltrack zrejme spokojní, keď chystajú trh ďalší kombík podobnej koncepcie. Nie je to len taká informácia typu jedna pani povedala – vývoj Alltrack verzie Golfu potvrdil pre magazín Car & Driver vysokopostavený človek z amerického zastúpenia Volkswagenu.

Mierne zdvihnutý a s plastmi

Princíp, na základe ktorého má nový Golf Alltrack vzniknúť, má veľmi jednoduchý recept: výrazné čierne olemovanie blatníkov, čiastočne nenalakované nárazníky, mierne pridvihnutý podvozok, silnejší agregát pod kapotou a – aké „prekvapujúce“ – pohon všetkých kolies 4 Motion.

No táto posledná „mňamka“ už bude asi len za príplatok a nie so všetkými motormi – skôr len s tými najsilnejšími. Na trh by sa novinka mal dostať až v roku 2014, keďže jej ešte logicky bude predchádzať predstavenie modelu, z ktorého vychádza – teda Volkswagen Golf Variant. Technika bude, podobne ako v prípade základného hatchbacku, postavená na modulárnej platforme MQB a oba modely, teda Variant aj Alltrack si budú veľmi príbuzné.

Namiesto záveru:

Pridávame aj obrázky modelu Passat Alltrack, aby ste si mohli skúsiť predstaviť, ako by približne mohol v čase uvedenia crossover na báze Golfu vyzerať – v tomto prípade treba zapojiť fantáziu a treba dodať, že korporátna podoba s Passatom asi nebude čisto náhodná.

Jozef Vydra
ZDROJ: germancarblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo