2022-12-07 09:00:00
PR VAM Security
PR VAM Security
Zdroj: VAM Security

Pekná mobilná aplikácia vás pred zlodejmi neochráni. Tvrdé elektromechanické zabezpečenie áno.

Ráno prídete tam, kde ste večer auto zaparkovali, no nie je tam.

Aplikácia síce hovorí, že sa tam nachádza, no skutočnosť je iná. To je problém zabezpečení postavenom na GPS signáli.

Zlodeji áut sa vedia rýchlo prispôsobiť. Nech je už akákoľvek technológia štandardom vo výbave auta, zlodeji nájdu skoro vždy spôsob, ako ju jednoducho obísť a zmocniť sa vášho auta bez väčších problémov.

GPS technológie má svoje slabé miesta

Tento problém sa týka aj GPS systému – modernej technológie, vďaka ktorej vieme nájsť čokoľvek či kohokoľvek rýchlo a ľahko. Preto je dnes súčasťou, či už továrenského, alebo dodatočného zabezpečenia auta.

Bohužiaľ, GPS signál sa dá ľahko zrušiť. Stačí na to malé zariadenie tzv. rušičku, ktorú vložíte do zapaľovania alebo USBčka a monitorovacie zariadenie v tej chvíli prestane vysielať aktuálnu polohu.

Takto funguje rušička

Rušičky vysielajú rádiové signály na rovnakej frekvencii ako satelity GPS, čím rušia signál, ktorý zariadenia v aute používajú na určovanie svojej polohy. To znamená, že GPS zariadenie proti krádeži zabudované v aute, ktoré by malo nahlásiť jeho polohu v prípade krádeže, nedokáže rozlíšiť správny GPS signál. Monitorovacie zariadenia preto stále ukazuje rovnakú polohu motorového vozidla, aj napriek tomu, že už je na míle ďaleko.

Zdroj: VAM Security
Zdroj: VAM Security

Ukážka rušičiek. Zdroj: www.tokopedia.com

 

Skutočná ochrana proti zlodejom

Ak hľadáte 100 % ochranu pre svoje auto, siahnite po dodatočnom zabezpečení, ktoré nevyradí z prevádzky zariadenie za pár eur objednané z čínskeho online obchodu. Jedným z nich je VAMPIRE Lite od slovenského výrobcu VAM systém.

VAMPIRE Lite predstavuje 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže blokovať v aute až 7 vecí pod mechanickou kombináciou. Či už je to spojkový pedál, motor, batéria, čo palivová sústava. Kým je špecilny bezpečnostný kľuč vytiahnutý z auta, zlodej má takmer nulovú šancu odísť s ním preč.

Ďalšou veľkou výhodou VAMPIRE Lite je jeho spôsob inštalácie. V každom vozidle je totiž inštalovaný unikátne. To znamená, že aj keby ste postavili vedľa seba 2 navlas rovnaké autá s VAMPIRE Lite, nedokážete ho prelomiť rovnakým spôsobom.

Zdroj: VAM Security

Ochrana navyše

VAMPIRE Lite je možné rozšíriť o 2 moduly: VAM Odťah a VAM Akustik. Vaše vozidlo tak bude zabezpečené aj proti ďalším technikám kradnutia auta ako: naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, či vniknutie do interiéru vozidla alebo batožinového priestoru.

Majte váš automobil chránený pred akýmkoľvek možným spôsobom krádeže, či už je to rušička signálu, čítačka signálu alebo relay attack. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto mieste.

Zdroj: VAM Security


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo