2022-09-14 09:00:00
VAM Security
VAM Security
Zdroj: VAM

Slovákovi sa pokúsili ukradnúť jeho SUV na dovolenke v Poľsku. Toto ho zachránilo

Nechýbalo veľa a slovenská rodina by sa vracala z dovolenky u našich severných susedov domov autobusom.

Našťastie im vozidlo ochránil pred zlodejmi špičkový zabezpečovací systém. Ako prezrádza majiteľ Toyoty RAV4 Adventure, zlodej sa pokúsil odcudziť jeho vozidlo tak, že najprv vyrezali vnútorný blatník, odpojil svetlo a dostal sa dnu. No s autom neodišiel. Nečakal totiž, že SUV má dodatočné zabezpečenie VAMPIRE Lite, ktoré mu zabránilo v naštartovaní.

Zdroj: VAM
Ako je to možné? VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý vo vozidle blokuje až 7 jeho častí: batériu, spojku, motor, elektroniku, ručnú brzdu, palivovú sústavu či elektronickú riadiacu súpravu.

 

Bez špeciálneho VAM kľúča, ktorý je potrebné pred každým naštartovaním vložiť dnu, sa tieto časti zablokujú a vozidlo nenaštartuje. Ako píše majiteľ spomínaného SUV: „auto bolo pre zlodeja mŕtve“.

Toto nie je prvý a zrejme ani posledný prípad, kedy VAM systém ochránil vozidlo pred zlodejmi. Počas 25-ročnej histórii firmy zaznamenali viac ako 500 pokusov o krádež. Ani jeden z nich nebol doteraz úspešný.

Zdroj: VAM

Dokonca, ak by mal majiteľ dotknutej Toyoty nainštalované rozšírenie VAM Akustik, systém by ho ochránil aj pred vniknutím do auta. V momente pokusu by sa totiž zapol alarm v podobe hlasného trúbenia z klaksónu a blikania svetiel.

Ak si svoj automobil ceníte nado všetko, investujte do dodatočného zabezpečenia. Nechajte si nainštalovať VAMPIRE Lite a majte vozidlo 100 % chránené. Kdekoľvek. O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto mieste.   

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM Security

Komentáre k článku


Stream naživo