2022-04-28 15:30:00
Pomoc Ukrajine AAA Auto
Pomoc Ukrajine AAA Auto
Zdroj: AAA Auto

Sieť AAA Auto poskytuje svoje pobočky na ubytovanie utečeniek z Ukrajiny

V slovenských a českých pobočkách AAA AUTO bývajú prvé ukrajinské mamičky s deťmi

Do pomoci sa finančne alebo formou dobrovoľníctva zapojila väčšina z 2 800 zamestnancov skupiny AURES Holdings. Už takmer dva mesiace zvádza Ukrajina boj o svoju nezávislosť, pričom do pomoci vojnou sužovanej krajine sa zapojili státisíce Čechov, Slovákov alebo Poliakov. Aj zamestnanci skupiny AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO, Mototechna a Driverama, sa v rámci krajín, v ktorých pôsobia, pripojili k rozsiahlej pomoci. Okrem priamej finančnej podpory vo výške takmer štyri milióny český korún (v prepočte vyše 160 tisíc eur), už spoločnsoť ubytovala vo svojich českých a slovenských pobočkách prvé ukrajinské mamičky s deťmi. V rámci podpory zamestnanosti utečencov taktiež  zamestnala prvé ukrajinské ženy.

"Vojna na Ukrajine sa po takmer dvoch mesiacoch, žiaľ, ani zďaleka nekončí. V rámci celoeurópskej solidarity považujeme ako medzinárodná spoločnosť za svoju povinnosť pomáhať Ukrajine a jej obyvateľom, ktorí hľadajú bezpečie v strednej Európe. Som veľmi rada, že ani po takom dlhom čase nadšenie pomáhať u mojich kolegov neklesá. Vďaka zbierke zamestnancov a ich osobnej angažovanosti sme veľmi rýchlo zrekonštruovali byty v niektorých našich českých a slovenských pobočkách, kde už bývajú prvé ukrajinské mamičky s deťmi. Prvých desať utečencov sa zamestnalo na rôznych pozíciách v Českej republike, Poľsku a na Slovensku. Pokračujeme v zbieraní autolekárničiek z vykúpených áut a na Ukrajinu sme ich už poslali štyritisíc. Naše autá pomáhajú neziskovým organizáciám, ako aj dobrovoľníkom z radov zamestnancov, ktorí niekoľkokrát týždenne jazdia s potrebným materiálom priamo na Ukrajinu," uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO, Mototechna a Driverama.

Spoločnosť AURES Holdings už odoslala štyritisíc autolekárničierk z vykúpených vozidiel zo všetkých svojich takmer šesťdesiatich pobočiek v šiestich krajinách. Na slovensko-ukrajinskú hranicu poslala auto s 30 000 rúškami a ďalšou materiálnou pomocou. Skupina zároveň zapožičala takmer dve desiatky osobných a viacmiestnych automobilov alebo dodávok dobrovoľníkom a charitatívnym organizáciám, ktoré pomáhajú na rôznych miestach, napríklad ako Romodrom a STK Brno na Morave, združeniu POMOC v Juhočeskom kraji a na na Slovensku ÚAMK SR. Ford Ranger z ponuky AAA AUTO sprevádza vrtuľník brnianskych dobrovoľných hasičov pod vedením Jiřího Vlka ako vozidlo na zásobovanie palivom. "Pred týždňom sme pomohli aj s prevodom na výjazdovú registračnú značku spolu so všetkými nákladmi, ktoré s tým súvisia, a s prepravou dvoch vozidiel SUV, ktoré budú nasadené priamo na Ukrajine. Je dosť pravdepodobné, že sa späť vcelku nevrátia. Na Ukrajinu prepravujeme aj ďalší objemnejší náklad pomocou ťahačov, ktoré bežne prepravujú autá pre zákazníkov v rámci našich pobočiek," dodala Topolová.

Skupina AURES Holdings sa zaregistrovala ako spoločnosť do iniciatívy stojimezaukrajinou kde ponúka najmä pomoc s prepravou všetkého možného. Pomáha aj personálne, keď sa jej podarilo obsadiť voľné pracovné miesta v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku desiatimi utečencami. Aktuálne prebieha ich ďalší nábor. Veľká časť z 2 800 zamestnancov skupiny sa zapojila do pomoci aspoň malou finančnou čiastkou alebo dobrovoľníckou prácou. Pomoc spoločnosti je veľmi rôznorodá, čo si všimol aj rebríček CZECH TOP 100, ktorý ocenil AURES Holdings za pomoc v súvislosti s vojnovou situáciou na Ukrajine.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo