2022-01-28 10:00:00
Havarijne poistenie Union
Havarijne poistenie Union
Zdroj: Union

Pred tým ako vyrazíte na dlhú cestu, mali by ste poznať výhody havarijného poistenia

Vyrážate autom na pravidelné výlety?

Potom by ste mali zvážiť, či by ste si nemali zaobstarať havarijné poistenie, ktoré je výborným pomocníkom na cestách.

Ste presvedčení o sebe, že ste vynikajúcim šoférom a za dlhé roky praxe sa vám nestala žiadna dopravná nehoda? V tom prípade, vám môžeme zagratulovať, pretože ste jeden z mála. Napriek tomu, že vy ako jednotlivec ste zodpovedným vodičom, ktorý dodržuje predpisy a pri šoférovaní sa riadi zdravým rozumom, aj tak sa vám môže stať dopravná kolízia. Môže ju spôsobiť iný vodič alebo môže nastať vaše nezvládnutie riadenia, ktoré ovplyvnili vonkajšie vplyvy. V tom prípade sa hodí mať havarijné poistenie.

Havarijné poistenie je doplnkové poistenie k PZP, ktoré mnohí vodiči pochvaľujú, iní považujú za zbytočné. V prípade, že nad havarijným poistením uvažujete, prezradíme vám niekoľko výhod, ktoré s ním získate.

Výhody havarijného poistenia

Najväčšou výhodou havarijného poistenia je, že sú pokryté náklady na opravu, v prípade že spôsobíte dopravnú nehodu. Vaša poisťovňa, ktorú ste si vybrali ako poskytovateľa poistenia vám preplatí náklady, ktoré vám pri zrážke vznikli. Veľkou prednosťou poistenia je, že v prípade čiastkových škôd vám bude preplatená suma, ktorá zodpovedá novému náhradnému dielu.

Ďalším benefitom, ktorým disponujete v prípade, že máte zriadené poistenie je, že ak ste spôsobili škody vy, môžete si vybrať či chcete plnenie poistnej udalosti z PZP alebo z havarijného poistenia. Pravdepodobne lepším výberom je havarijné poistenie, pretože povinné zmluvné poistenie vám nemusí pokryť celú opravu vozidla.

Zdroj: Union

Pokiaľ vám je vozidlo odcudzené, havarijné poistenie vám pokryje náklady na celé vozidlo. Taktiež toto poistenie zahŕňa aj škody spôsobené nepriaznivými životnými udalosťami ako sú napríklad požiare, povodne, víchrice alebo škody spôsobené pádom stromov alebo iných veľkých predmetov.

Čoraz častejšie sa stretávame s úmyselným poškodzovaním vozidiel. Vandalizmu sa nedá častokrát vôbec zabrániť, vďaka kvalitnému poisteniu, vám budú náklady spojené s touto škodou pokryté. Vandalizmus okrem priamej škody zahŕňa poškodenie skla alebo karosérie odleteným kamienkom či náraz do neočakávaných predmetov.

Podľa typu poistenia a kvality poisťovne, ktorú si vyberiete, získavate aj kvalitu služieb. Napríklad poisťovňa Union zabezpečuje, v rámci havarijného poistenia aj pokrytie nákladov batožiny, ktorá bola poškodená pri náraze či ukradnutá z vozidla. Taktiež táto poisťovňa pokrýva náklady na zdravotnú starostlivosť vodiča, ktorý utrpel úraz počas jazdy. Ďalšou vynikajúcou službou je stret zo zverou. Táto služba vás a vaše vozidlo chráni pri strete s divou zverou ako je diviak, líška či jeleň.

Nevýhody havarijného poistenia

Nevýhodou havarijného poistenia je hlavne to, že sa oplatí najmä na nové vozidlá. Vozidlá, ktoré sú staršie ako desať rokov sú z pohľadu časovej ceny, ktorá je vyplácaná pri rozsiahlych nehodách, takmer bezhodnotné. A tým pádom je pokrytie škody poisťovňou len minimálne, preto sa poistka na staršie vozidlá neoplatí.

Pokiaľ ste vlastníkom novšieho vozidla, mali by ste nad touto službou uvažovať. Uľahčí vám život v prípade nepriaznivých situáciách, ktoré môžu veľmi ľahko nastať. Ak ste sa rozhodli si túto službu zaobstarať, poteší vás havarijné poistenie online, kde vám postačí len niekoľko klikov a pár minút a vaše havarijné poistenie je na svete. S havarijným poistením ste na cestách krytý a náklady spojené s dopravnou kolíziou, vandalizmom či inými životnými udalosťami vám budú preplatené. Vyberajte si svoju poisťovňu správne, pretože od jej kvality sa odráža kvality poskytovaných služieb. S poisťovňou Union viete, že máte za sebou ľudí, na ktorých je spoľah a s riešením poistnej udalosti vám pomôžu.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR Union Poisťovňa

Komentáre k článku


Stream naživo