2021-05-05 09:00:00
VAMOS PR
VAMOS PR
Zdroj: VAMOS PR

Dodatočné zabezpečenie auta. Kedy ho zvážiť?

Automobilky prichádzajú neustále s inováciami v oblasti zabezpečenia vozidiel.

No ani tie nie sú 100 %-né. Aj najnovší model dokáže šikovný zlodej ukradnúť v priebehu pár sekúnd.

Nie je žiadnou novinkou, že medzi najpredávanejšie autá na Slovensku patria vozidlá značiek Škoda a Volkswagen. Preto neprekvapí, že modely ako Octavia, Fabia, Golf či Passat patria medzi nakradnutejšie. Podľa posledných dostupných štatistík sa u nás ukradne viac ako 1000 automobilov každý rok. Kedy by ste mali zvážiť dodatočnú ochranu auta?

1. Keď vlastníte populárny model medzi zlodejmi

Na trhu existujú modely, ktoré sú pre zlodejov lákavejšie ako ostatné. Podľa štatistík Polície SR sú to napr. Škoda Octavia, Volkswagen Golf, FIAT Ducato, Peugeot Boxer, Ford Escort, Opel Astra, Renault Megane, BMW X5, Audi A6 či Toyota RAV4. Pri týchto modeloch by ste si mali dvakrát premyslieť, či nezainvestovať  aj do dodatočného zabezpečenia. Samozrejme, ostatné značky a modely sa môžu taktiež stať obeťami zlodejov.

Zdroj: VAM

2. Parkujete na ulici

Nemať garážové státie a parkovať na ulici prináša so sebou neustály pocit strachu z toho, či ráno nájdete svoje auto tam, kde ste ho včera večer zaparkovali. Veľké, slabo osvetlené parkovisko bez kamier niekde na sídlisku je pre zlodejov ideálny priestor na prácu.

3. Milujete svoje auto nadovšetko

Ak ste si kúpili vaše vysnívané vozidlo za nemalé peniaze a nechcete o neho prísť za žiadnych okolností, otázka dodatočného zabezpečenia vozidla je aj u vás na mieste.

Stovky pokusov o krádež, ani jeden úspešný

Na Slovensku máme už od 90tych rokov firmu VAM System, ktorá sa venuje práve dodatočnému zabezpečeniu vozidiel. Ich produkty sú nainštalované v tisíckach automobiloch a žiaden z nich do dnešného dňa neukradli. Prednedávnom uviedli na trh ich najnovšiu verziu zabezpečenia VAMPIRE Lite.

Zdroj: VAM

Ako funguje VAMPIRE Lite?

VAMPIRE Lite je najmodernejšia verzia zabezpečovacieho systému proti krádeži áut. Tento 7-cestný imobilizér, ktorý v aute naraz dokáže blokovať až 7 vecí pod elektromechanickou kombináciou, dokonale ochráni vaše vozidlo pred každým možným spôsobom krádeže.

Prečo robí VAMPIRE Lite zlodejom vrásky na tvári?

Tento zabezpečovací systém proti krádeži áut funguje na 2 princípoch:

  1. Princíp kombinatoriky

V každom vozidle sú blokované iné časti motora. Zlodej áut by potreboval desiatky hodín na zistenie a prelomenie takejto ochrany.

  1. Princíp unikátnosti

Každé vozidlo je zabezpečené jedinečne. Vďaka tomu zlodej nedokáže tento mechanizmus identifikovať ani v prípade, že by si rovnaký model auta s nainštalovaným systémom VAMPIRE Lite rozobral doma v garáži.

Investujte do 100 %-nej ochrany vozidla

Inštalácia zabezpečovacieho systému VAMPIRE Lite netrvá dlhšie ako 4 hodiny a predstavuje jednorazovú investíciu. Nie je dôležité, či máte nové alebo staré vozidlo, dá sa totiž namontovať do každého modelu. Vyberte si jedno zo štyroch miest na inštaláciu na https://vam-system.sk/

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo