2021-04-18 16:24:00
Driverama
Driverama
Zdroj: Aures Holdings

Driverama chce byť o pár rokov najväčším online predajcom jazdených áut v Európe

Driverama je masívny projekt holdingu Aures, ktorý prevádzkuje sieť AAA Auto.

 

S ustupujúcou pandémiou začína AURES opäť expandovať. Tentokrát nepôjde len o posilňovanie predajných kapacít v krajinách, kde už pôsobí sieť AAA AUTO, ale spoločnosť vstúpi aj na západné trhy pod hlavičkou online obchodníka s ojazdenými vozidlami Driverama.

"Pôjde o investíciu našich akcionárov, ktorá v prvej fáze dosiahne výšku 100 miliónov eur a v ďalších fázach 400 miliónov eur," oznámila Karolína Topolová generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA AUTO.

Zdroj: Aures Holdings

„Koncept Driveramy využíva online výkup a predaj ojazdených automobilov v západnej Európe s možnosťou vykupovať a predávať autá koncovým zákazníkom cez hranice členských štátov EÚ. Vozidlá si bude možné nechať doručiť, alebo si ich vyzdvihnúť na desiatkach mikropobočiek, ktoré začnú vznikať v lete. Projekt Driveramy nevzniká na zelenej lúke. V uplynulých rokoch sme do jeho technologickej prípravy investovali 75 miliónov eur. Išlo najmä o vývoj vlastného softvéru, zaisťuje kompletnú technologickú infraštruktúru a v reálnom čase nám umožňuje kompletný prehľad o ponukách na trhu ojazdených vozidiel v celej Európe. Začatie projektu Driverama veľmi urýchlili naše pozitívne skúsenosti s predajom áut online v čase pandémie koronavírusu," vysvetlil predseda predstavenstva Driveramy Stanislav Gálik, doterajší šéf inovácií AURES.

Driverama začína svoju činnosť prostredníctvom výkupných aktivít a na začiatku budúceho roka zaháji predaj s ponukou 5000 vozidiel v Nemecku. V nasledujúcich 12-tich mesiacoch pôjde na budovanie infraštruktúry v kľúčových krajinách, kde Driverama odštartuje, 100 miliónov eur. Do roku 2025 rozšíri svoje aktivity do ďalších 11 ďalších krajín. Túto expanziu AURES Holdings a jeho akcionári podporia ďalšími investíciami až do výšky 400 miliónov eur. "Cieľom je do roku 2025 vybudovať Driveramu, ako najväčšieho európskeho online predajcu ojazdených vozidiel," dodal Gálik.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Aures

Komentáre k článku


Stream naživo