2020-05-05 08:55:00
Lízing
Lízing
Zdroj: Shutterstock

Týmto chybám sa pri výbere lízingu vyhnite

Financovanie auta v podobe lízingu je jednou z možností, ako si zaobstarať vozidlo.

Ak nechcete jednorazovo investovať do kúpy, táto forma vám ponúka riešenie, ako daný automobil splácať postupne. Pri voľbe lízingu však mnohí robia chyby, o ktorých by ste mali vedieť aj vy, aby ste sa im vyhli.

Viacerí záujemcovia sa dopúšťajú pri výbere lízingu mnohých chýb. Oveľa viac sa ale mýlia pri prvotnej skúsenosti a pokiaľ zvažujete aj vy prvýkrát leasing na auto, určite by ste mali vedieť, na čo nezabudnúť a čomu sa vyhnúť. Poďme sa preto pozrieť, aké sú najčastejšie chyby pri výbere.

Nedostatok informácií a neznalosť pojmov

Medzi tie najčastejšie omyly patrí najmä to, že mnohí potenciálni klienti neovládajú rozdiely medzi jednotlivými leasingovými produktmi. Ešte pred samotnou voľbou leasingovej spoločnosti je nutné vedieť, v čom sa operatívny leasing líši od toho finančného. Premyslieť by ste si mali vopred aj to, ktorý z týchto typov je vhodný pre vás a zhodnotiť, či napríklad ten operatívny plnohodnotne využijete.

Výber vhodnej leasingovej spoločnosti

Na slovenskom trhu existuje mnoho leasingových spoločností, svojou ponukou sa ale môžu líšiť. Pokiaľ nemáte prehľad o súčasných ponukách a zvolíte si tú prvú, nemusí byť pre vás práve tá najvýhodnejšia. Každý záujemca by si mal teda spraviť dôkladné porovnanie a prieskum trhu, pričom výber leasingovej spoločnosti by mal priblížiť jeho očakávaniam a preferenciám. Zamerajte sa aj na pôsobenie spoločnosti, ak sa vyskytuje na trhu dlhodobo či pokrýva svojimi pobočkami zázemie viacerých krajín a má množstvo dobrých referencií, v tom prípade možno hovoriť o spoľahlivej voľbe a záruke kvalitného jednania.

Vhodný výber nie je postačujúci

Ak už viete, o aký typ leasingu budete mať záujem a koho konkrétne aj oslovíte, nezabúdajte aj na predmetné podanie žiadosti. Podrobne si prejdite predzmluvný formulár, no veľký dôraz dajte na úverovú zmluvu a zistenie všetkého, čo je k uzavretiu nevyhnutné. Auto na splátky vybavíte rýchlo, ak budete mať všetky potrebné doklady vopred nachystané. Dôležité je však upriamiť sa aj na jednotlivé služby, ktoré spoločnosť ponúka. Pri operatívnom leasingu sa vedia značne líšiť.

Pokiaľ sa pred uzatvorením leasingu dostatočne informujete o všetkom, čo obnáša, vyhnete sa sklamaniu a predčasnému zrušeniu. Ak vám nie je niečo zrozumiteľné alebo potrebujete ďalšie upresnenie, neváhajte danú leasingovú spoločnosť priamo osloviť. Včasné informovanie a znalosť pojmov predstavujú cestu k úspešnému vybaveniu leasingu.

Viac podrobností hľadajte na stránkach:

operatívny leasing

leasing na auto

auto na splátky


AUTOR: PR článok

Komentáre k článku


Stream naživo