2020-03-06 17:50:00
Suzuki Jimny
Suzuki Jimny
Zdroj: Suzuki

Auto roka 2020 na Slovensku – aj pre Suzuki Jimny

Suzuki získalo ďalšie ocenenie a prvé tuzemské prvenstvo značky.

Suzuki Jimny, ktoré vlani ovenčil titul World Car Awards 2019 pre najlepšie mestské vozidlo na svete, už získalo aj prestížne slovenské ocenenie: Auto roka 2020. Sú však dvaja víťazi prestížneho titulu (rovnaké ocenenie pri zhodnom počte bodov získala aj Toyota Corolla).

Zdroj: Suzuki

Prvýkrát v 24-ročnej histórii slovenského hodnotenia najlepších vozidiel bodovalo na najvyššom mieste vozidlo japonskej značky Suzuki. Rozhodla o tom nezávislá 15-členná porota skúsených motoristických novinárov z printových aj elektronických médií, ktorí sedem finalistov súťaže nielen vybrali ale podrobili aj testovaniu.

Zdroj: Suzuki

Porota udelila obom víťazom po 68 bodov, na druhom mieste skončil Peugeot 208 (66 bodov) a tretie miesto získal Subaru Forester (57 bodov).

„Víťazné Jimny sa podobne ako ďalšie modely Suzuki, napríklad žiadaná Vitara či SX4 S-Cross, teší záujmu aj vďaka precíznemu vyhotoveniu, vysokej úžitkovej hodnote a príťažlivému dizajnu,“ uviedol Andrej Ilavský, ktorý vedie zastúpenie značky na Slovensku a dodal: „Víťazstvo terénneho Jimny ako Auta roka 2020 nás teší o to viac, že mu ho prisúdili podľa metodiky celoeurópskej súťaže skutoční odborníci. Navyše, pri zdatnej konkurencii, pretože do súťaže boli nominované všetky samostatné nové modely uvedené na slovenský trh v minulom roku“.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo