2020-02-23 17:26:01
Tatra okolo sveta 2
Tatra okolo sveta 2
Zdroj: Tatrakolemsveta2

Tatra okolo sveta 2 vyštartovala na trojročnú expedíciu

Dnes sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave predstavil tím a expedičná Tatra.

Ako sme vás už skôr informovali, čaká ju náročná tri roky trvajúca expedícia okolo sveta. Po odjazde v sobotu ráno z domovskej základne v Kokoříne sa včera vydala na cestu cez Neratovice do Prahy, kde sa zastavila v Rudolfíne a potom po diaľnici D1 až do Brna. Odtiaľ sa celá expedícia (kde boli aj sprievodné vozidlo a za volantom ďalšej Tatry aj niekoľkonásobný víťaz Rely Dakar Karel Loprais) dostala do Brna.

Na hranici nastal  drobný problém so „škatuľkou“ – palubnou jednotkou pre platbu mýta na diaľnici – ale colníci boli ústretoví a po doplatení sprievod pokračoval na Slovensko. V nedeľu predpoludním sa Tatra predstavila aj Slovákom pred budovou historickou budovou Slovenského Národného divadla. Bohatý program doplnil aj koncert skupiny Lojzo.

Potom sa už expedícia Tatra okolo sveta 2 vydala na cestu na východ. Domov sa má vrátiť o tri roky. Čaká ju postupne jazda cez 4 kontinenty, takmer  70 krajín a vyše 270 000 kilometrov. Expedícia je otvorená, čo znamená, že sa na nej môže zúčastniť každý kto má túžbu naplno prežiť bežné denné činnosti naozajstnej expedície a zažiť autentické zážitky z ciest, ktoré sa nedajú nahradiť iba rozprávaním na prednáškach či sledovaním dokumentu v TV. Hoci sa expedícia začína 23. februára, ešte stále sú voľne miesta a záujemcovia sa môžu pripojiť do jednej z etáp.

Zdroj: Tatrakolemsveta2

Stálych členov na celej akcii totiž budú na jednotlivých úsekoch dopĺňať ďalší členovia výpravy, ktorí môžu na palube Tatry stráviť až tri týždne, zväčša však 9 až 12 dní so všetkými právami, ale aj povinnosťami. V každej etape tak bude okrem stálych členov posádky aj 8 - 11 dočasných členov.

Vyzerá to na prvý pohľad idylicky, trvalo však dlhé roky, kým sa podarilo všetko pripraviť tak, aby sa podarilo dodržať termín odchodu. Ešte 29,5 hodiny do štartu sa zdalo, že by sa to nemuselo podariť. Mnohí by si už mysleli, že členovia posádky, aj všetci, ktorí do posledných chvíľ montovali, upravovali, nastavovali, merali a znova nastavovali už sedia s vyloženými nohami a popíjajú zaslúženú kávičku, alebo len leštia auto pred odjazdom. Najmä ak už chystali napríklad drevené pamätné medaile pre všetkých, čo sa prídu rozlúčiť s posádkou pred odchodom.

Zdroj: Tatrakolemsveta2
Zdroj: Tatrakolemsveta2

Všetko bolo inak. Náhodný test odhalil neodtekajúci odpad v sprche. To znamenalo neplánovanú opravu, rozrezaný sprchovací kút a rozrezanú podlahu. Príčina? V odpadovej rúre bol silikón! Ako sa tam dostal, nevedno. Dobrá správa je, že sa všetko podarilo odhaliť a opraviť.

Zdroj: Tatrakolemsveta2

Dokončili aj vonkajšiu kuchyňu, pripevnili a vystužili schodisko. Aj sprievodné auto, v ktorom budú cestovať hlavne kameramani a fotografi dokumentujúci celú expedíciu dostalo na poslednú chvíľu sexy kabátik

Komentáre k článku


Stream naživo