2020-01-31 09:55:00
Hyundai Kona EV
Hyundai Kona EV
Zdroj: Hyundai Motor

Záujem o Hyundai Kona rastie – začnú ho vyrábať aj v Európe

Dopyt po vozidlách s nulovými emisiami neustále rastie, na Hyundai Kona sa dlho čaká.

Preto sa Spoločnosť Hyundai Motor rozhodla začať vyrábať od marca 2020 model Kona Electric v českom výrobnom závode v Nošoviciach. Zároveň zvýši dodávky tohto modelu zo závodu Ulsan v Južnej Kórei.

Hyundai strojnásobí dostupnosť svojho elektrického SUV Kona Electric pre európskych zákazníkov. Vďaka tomu sa čakacie lehoty výrazne skrátia.

Zdroj: Hyundai Motor


Rozhodnutie o spustení dodatočnej výroby Kona Electric v Európe spoločnosť prijala Hyundai s cieľom lepšie uspokojiť neutíchajúci záujem európskych zákazníkov. Od uvedenia na trh v roku 2018 prekročil dopyt po modeli Kona Electric očakávania a cieľom zvýšenej výrobnej kapacity je držať krok s naďalej rastúcim dopytom.

V roku 2020 vyrobí Hyundai pre európskych zákazníkov viac ako 80 000 bezemisných vozidiel – modely Kona Electric, Ioniq Electric a Nexo s palivovými článkami. Hyundai tak očakáva, že sa v roku 2020 stane najväčším poskytovateľom vozidiel s nulovými emisiami v Európe.

Zdroj: Hyundai

Hyundai v súčasnosti vo svojich automobiloch ponúka širokú škálu elektrifikovaných technológií: 48-voltový mild hybrid, plne hybridné (HEV) a plug-in hybridné (PHEV) vozidlá, čisto elektrické vozidlá, vrátane elektromobilov s palivovými článkami. Vďaka tomu patrí Hyundai k popredným výrobcom, ktorý sa usiluje sprístupniť budúcu mobilitu pre čoraz viac ľudí.

Zdroj: Hyundai

Model Kona Electric získal množstvo ocenení a mnohé média ho považujú za prelomový elektromobil. Je to totiž prvý model predávaný v Európe, ktorý ponúka populárny typ karosérie SUV v kombinácii s elektrizovanou hnacou sústavou s dlhým dojazdom. 

Nové vylepšenia modelu Kona Electric dávajú viac výhod, vrátane rýchlejšieho nabíjania trojfázovým striedavým elektrickým prúdom na mnohých európskych trhoch. Auto má aj nové funkcie konektivity so službou Hyundai Bluelink® a nový voliteľný navigačný systém so stredovým 10,25 palcovým displejom.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo