2020-02-01 06:00:00
Opel Corsa-e
Opel Corsa-e
Zdroj: Opel AG

Nový Opel Corsa-e rozsvietil svetlá počas sviatkov

Advent a Vianoce sú už dávno za nami, ale oplatí sa k nim vrátiť. Opel Corsa-e sa počas nich predstavil netradične.

Modely z Rüsselsheimu boli vždy niečím výnimočné. Nuž a nový Opel Corsa-e je pre mnohých dobrým prekvapením. Santa Claus presne vie, na čo sa musí spoľahnúť pri odovzdávaní darčekov.

Soby boli včera, nové mini vozidlo Corsa-e bolo vozidlom súčasnej voľby. Sny sú výslovne povolené! Skôr ako sa totiž skutočná elektrická verzia dostala k svojim užívateľom, prišla šanca získať Corsu-e ako model vozidla.

Zdroj: Opel AG

No a ešte niečo – keďže je „Energia“ kúzelné slovo, batérie v elektrickom modeli Corsa-e toho dokážu veľa. Toľko, že dokonca rozsvietili svetlá na slávnostne vyzdobenom vianočnom stromčeku.

Ale poďme späť k modelom áut v mierke 1:43. Santa Corsa mohla byť počas Vianoc vyhradená výhradne pre urgentné doručenie darčekov. Zberatelia modelov áut si už čoskoro môžu prevziať svoje vlastné nové modely Corsa, alebo Corsa-e ako miniatúrny model vyrobený spoločnosťou Minichamps. Objednávky na ne sa dali prijímať počas januára 2020 za atraktívnych 29,90 EUR (predajná cena vrátane DPH v Nemecku).

Zdroj: Opel AG

Pri navrhovaní modelov venovali pozornosť najmenším detailom odborník na predaj vozidiel Opel Dirk Hannig a tiež špecialisti na vozidlá z firmy Minichamps. Rovnako ako pri skutočných vozidlách sa leskne čierna strecha miniatúrnej Corsy a čierne kryty vonkajších zrkadiel. Za výnimočne jemne vypracovanými kolesami (ktoré zdieľajú pôvodný dizajn „BiColor“) sú zreteľne viditeľné brzdové strmene. Drobné reprodukcie loga blesku spoločnosti Opel zdobia prednú mriežku a zadné veko. V interiéri možno vidieť miniatúrne typické sedadlá Opel vypracované celkom presne podľa originálnych, skutočne pohodlných sedadiel.

Zdroj: Opel AG

Modely v mierke 1:43 vo farbách „Summit White“ (Corsa) alebo „Power Orange“ (Corsa-e) vyzerajú vo svojich priehľadných vitrínach kúzelne na akejkoľvek polici, alebo na stole. Počas vytvárania mini verzií sa odborník na modely spoločnosti Opel Dirk Hannig a odborníci zo spoločnosti Minichamps dozvedeli od automobilky Opel každý detail.

Dôraz na detaily a presnosť, ktorá upúta pozornosť oka, si vyžaduje vhodné a starostlivé plánovanie. Každý pútavý model sa skladá z približne 80 dielov, ktoré sa vyrábajú až s 50 rôznymi nástrojmi. Proces vývoja od prvých 3D údajov po sériovo vyrábaný model auta trvá viac ako 12 mesiacov. Pritom samotná výroba presného nástrojov a náradia trvá ďalšie štyri mesiace. Na konci procesu sa objavia veľmi podrobné mini repliky nových modelov Opel Corsa a Opel Corsa-e.

Zdroj: Opel AG
Zdroj: Opel AG

Nuž a keby ste chceli mať ešte menšiu malú Corsu, v ponuke sa ešte skôr, ako debutovalo ozajstné vozidlo, objavili ešte malé autíčka – hračky z firmy Majorette, kde venovali veľkú pozornosť detailom. Kupujúci si môžu vybrať zo štyroch štýlových farieb - biela, oranžová, chilli a modrá - každá s čiernou strechou a čiernymi vonkajšími zrkadlami. Najprv sa objavili v novembri 2019 v ponuke nemeckých dealerov a potom aj v predaji doplnkov od Opel Collection. Modelové autíčka v mierke 1:55 stoja 3,50 €. Táto koncová bola platná v Nemecku.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Opel AG

Komentáre k článku


Stream naživo