2019-11-26 09:00:00
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf
Zdroj: Volkswagen

Dotácie na elektromobily: konečne pod hranicou 10-tisíc €?

Ministerstvo hospodárstva SR poskytne na plug-in hybridy a elektromobily dotácie 5 000 a 8 000 €.

 Volkswagen na to prihadzuje ešte aj vlastný eco-bonus. Konečne je všetko jasné! Podrobné informácie o dotáciách pre ekologické automobily pre rok 2020 sú už vonku. To znamená, že vybrané modely Volkswagenu môžete získať s výraznou zľavou. Poďme sa v skratke pozrieť na to, akých áut sa vlastne dotácie týkajú.

Pre plug-in hybridy je k dispozícii dotácia vo výške 5 000 €. Týka sa to modelou Volkswagen Passat GTE. Dodajme, že na tento model ponúka vlastný eco-bonus aj samotný Volkswagen, a to tiež v hodnote 5 000 €. Jeho cena sa tak začína na úrovni 40 940 € (Passat Variant GTE 42 630 €) a od tejto si v prípade úspešného získania dotácie môžete odrátať ďalších päť tisíc. Ak budete mať šťastie a finančné zdroje budú vtedy ešte k dispozícii, môžete túto dotáciu získať aj na nový VW Golf GTE a Golf eHybrid. Ich ceny však ešte nepoznáme.

Na elektromobil je možné získať dotáciu až 8 000 €. Nedávno inovovaný VW e-up! tak môžete získať za mimoriadne zaujímavý cenu. Volkswagen naň totiž ponúka aj vlastný eco-bonus o výške 4 200 €. Základná cena auta vybaveného Lane assistom, automatickou klimatizáciou, vyhrievanými sedadlami, tempomatom, parkovacími senzormi, cúvacou kamerou, bluetooth pripojením a dojazdom 260 km podľa WLTP klesla na 17 970 €. So štátnou dotáciou klesne cena tohto elektromobilu pod magickú hranicu 10 000 €! Praktický e-Golf má eco-bonus ešte vyšší – až 5 000 €. Jeho základná cena, ktorá zahŕňa aj ozaj bohatú výbavu, sa tak začína bez dotácie na hranici 27 990 €. S ňou sa s konečnou cenou dostanete pod hranicu 20 000 €.

Zdroj: Volkswagen

Šepkalo sa, že dotácie sa budú týkať aj áut s pohonom CNG. To sa nakoniec nepotvrdilo. Našťastie, Volkswagen na tieto modely nezabudol a ponúka na model Golf + Golf Variant TGI vlastný eco-bonus vo výške 2 500 €. Na model Polo TGI a eco up! sa zas vzťahuje Innovation bonus vo výške 700, resp. 500 €.

Na záver pripomeňme, že dotácie sa týkajú iba nových automobilov s cenovkou do 50 000 € s DPH, ktoré sa nefinancujú cez leasing. Dotáciu môžete získať až kým sa nevyčerpajú na ňu štátom alokované finančné prostriedky. Eco-bonusy Volkswagenu je možné uplatniť pri objednaní vozidla do výroby do 20. 12. 2019. Takže ak ste si chceli kúpiť auto s alternatívnym pohonom, je čas sa poponáhľať! Pre istotu...

Viac informácii zo sveta volkswagenu nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR Volkswagen

Komentáre k článku


Stream naživo