2019-11-23 08:55:00
DSG výroba DQ200
DSG výroba DQ200
Zdroj: Škoda auto

Škoda Auto vyrobila tri milióny automatických prevodoviek

To dokazuje význam závodu vo Vrchlabí v rámci celosvetovej výrobnej siete koncernu Volkswagen.

Závod Škoda Auto vo Vrchlabí na výrobu komponentov je totiž jednou z najmodernejších výrobných prevádzok koncernu Volkswagen.

Denne vo Vrchlabí vzniká 2 200 dvojspojkových priamo riadených automatických prevodoviek.

Zdroj: Škoda auto

Úspech výroby komponentov vo Vrchlabí sa začal po náročnej transformácii závodu v roku 2012. V závode ŠKODA AUTO vo Vrchlabí, kde sa vyrábajú prevodovky, tento týždeň zišla z pásu trojmiliónta priamo riadená automatická prevodovka DQ200.

Zdroj: Škoda auto

Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva ŠKODA AUTO za výrobu a logistiku, k tomu poznamenal, že aj sedem rokov po uvedení na trh sú prevodovky DQ200 sú naďalej na špičkovej úrovni a žiadané v celom koncerne. „Tento úspech súčasne významne potvrdzuje vysokú technickú kompetenciu nášho tímu v závode vo Vrchlabí a spolu tu v budúcnosti ešte dosiahneme ďalšie výrobné rekordy," dodal na záver.

Náročne konštruovaná priamo riadená automatická prevodovka (DSG) typu DQ200 sa montuje do radu modelov značky Škoda a ďalších vozidiel koncernu Volkswagen. 38 percent prevodoviek vyrobených v závode vo Vrchlabí nájde využitie vo vozidlách značky Škoda, 62 percent sa montuje do vozidiel iných značiek koncernu Volkswagen.

Zdroj: Škoda auto

Viac ako polovicu všetkých vyrobených prevodoviek dodáva spoločnosť Škoda Auto do Nemecka. Ďalšími odberateľmi sú okrem iného závody v Indii, Poľsku, Rusku, Španielsku, Juhoafrickej republike a v Maďarsku.

Ivan Slimák, vedúci závodu Vrchlabí, k tomu dodal: „Veľký úspech našej automatickej prevodovky DQ200 s priamym radením je neoddeliteľne spojený s úspešnou transformáciou závodu vo Vrchlabí v roku 2012. Dôsledne vsádzame na technológie z oblasti priemyslu 4.0. Tie zaisťujú najvyššiu možnú presnosť výroby aj pri komplexných výrobných operáciách, ako je napríklad zakladanie piestov radenia.“


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo