2019-10-23 14:50:00
Škoda Kamiq GT
Škoda Kamiq GT
Zdroj: Škoda auto

Škoda bude mať SUV-kupé Kamiq GT, do Európy sa nechystá

Značka prvýkrát ukázala podobu svojho piateho SUV pre čínsky trh.

Dve dizajnové skice ukazujú po prvýkrát podobu nového modelu Škoda Kamiq GT. Druhé SUV-kupé českej značky sa bude rovnako ako Škoda Kodiaq GT ponúkať exkluzívne na čínskom trhu.

Dizajn nového sériového modelu vychádza zo štúdie Škoda VISION GT. Svetová premiéra piateho SUV značky Škoda v Číne.

Zo skíc exteriéru nového vozidla Škoda Kamiq GT je zrejmý športový vzhľad, výrazný predok a elegantná, plynulá línia strechy. Tá sa smerom dozadu ľahko zvažuje a prechádza do zadného spoileru.

Zdroj: Škoda auto

Výrazné línie sú navrhnuté presne tak, ako to zodpovedá vkusu mladých Číňanov. Spoločne ich navrhli dizajnéri spoločnosti SAIC Škoda v Číne a tím Škoda Design v Českej republike. Predlohou bola emocionálna štúdia Škoda VISION GT, ktorá mala premiéru v júni na autosalóne Shenzhen International Auto Show 2019.

Interiér vozidla Kamiq GT ponúka mix robustného vzhľadu, typického pre vozidlá kategórie SUV a športovej dynamiky. Horizontálna ozdobná lišta sa tiahne cez celú šírku vozidla, cestujúci sa budú môcť tešiť na dôkladne vybrané materiály a športové sedadlá s dobrým bočným vedením.

Nová Škoda Kamiq GT sa po prvýkrát predstaví 4. novembra v Tchien-ťine. Čína je pre značku Škoda najdôležitejší trh. Bude jedinou krajinou na svete, v ktorej česká automobilka ponúka päť modelov kategórie SUV.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo