2019-10-10 09:20:00
Goodyear UltraGrip Performance plus
Goodyear UltraGrip Performance plus
Zdroj: GoodYear

Goodyear UltraGrip Performance+ sú víťaz v teste zimných pneumatík

Zima je tu čo nevidieť – vyberáte vhodné pneumatiky pre vaše auto?

Prestížny nemecký automobilový časopis Auto Motor und Sport (AMS) uverejnil svoj prvý tohtoročný test zimných pneumatík. Vyhodnotil v ňom Goodyear UltraGrip Performance+ ako najlepšie univerzálne pneumatiky.

Na čele všetkých testovaných pneumatík boli najmä pri hodnotení brzdných vlastností na snehovej pokrývke. AMS opisuje UltraGrip Performance+ ako špičkové zimné pneumatiky s vynikajúcou priľnavosťou na zasneženom povrchu, ale aj pri zatáčaní na mokrej vozovke.

Zdroj: GoodYear

AMS testoval jedenásť pneumatík s rozmerom 215/55R17: Goodyear UltraGrip Performance+, Bridgestone Blizzak LM005, Vredestein Wintrac Pro, Continental TS850 P, Michelin Alpin 6, Hankook i*cept evo2, Falken Eurowinter HS01, Toyo Snowprox S954, Pirelli Winter SottoZero 3, GITI Winter W1 a Nokian WR Snowproof na vozidle Volkswagen T-Roc na skúšobných okruhoch v Ivalo a v severnom Nemecku.

Test bol zameraný na niekoľko aspektov ako sú brzdné vlastnosti, náchylnosť k aquaplaningu, ovládateľnosť, správanie sa pri prejazde do iného jazdného pruhu a hlučnosť. Celkom päť testovacích jázd prebiehalo na snehu, ďalších dvanásť na suchom a mokrom povrchu. Pneumatiky UltraGrip Performance+ nebolo možné poraziť pri testoch na snehu, pri ktorých získali 9,7 z 10 možných bodov.

Zdroj: GoodYear

AMS ocenil pneumatiky UltraGrip Performance+ za ich veľmi spoľahlivú a ľahko ovládateľnú reakciu na zmenu zaťaženia. UltraGrip Performance+ podľa neho dobre zvládajú jazdu po snehom pokrytej alebo mokrej vozovke. Dobre si počínali, aj keď ide o brzdné vlastnosti na suchom povrchu.

Rovnako preukázali veľmi vyrovnanú interakciu so systémom dynamickej kontroly vozidla VDC. Vďaka tomu všetkému Goodyear UltraGrip Performance+ v teste získali celkovo 8,9 z 10 možných bodov, aj celkové víťazstvo.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo