2019-10-09 07:30:00
Škoda Kamiq - finalista
Škoda Kamiq - finalista European Autobest 2020
Zdroj: Škoda auto

Škoda Kamiq je finalistom European Autobest 2020

Najnovší model mladoboleslavskej automobilky nominovali na cenu „Best Buy Car of Europe in 2020“.

Porota, ktorá tento titul udeľuje každoročne od roku 2001, je zložená z uznávaných automobilových novinárov z 31 európskych krajín. O laureátoch rozhodne po záverečných testovacích jazdách s jednotlivými kandidátmi, ktoré prebehnú 27. a 28. novembra na bývalom okruhu pre preteky Formule 1 Intercity Istanbul Park v Turecku. Víťaz bude vyhlásený v polovici decembra.

Združenie European AUTOBEST bolo založené v roku 2000 a svoje výročné ocenenia udeľuje od roku 2001. Porotu momentálne tvoria dve novinárky a 29 novinárov z 31 európskych krajín. Tí si z piatich finalistov vyberú troch favoritov v 13 rôznych kategóriách, medzi ktoré patrí napríklad dizajn exteriéru aj interiéru, praktickosť, technológie, šetrnosť voči životnému prostrediu alebo obstarávacia cena.

Zdroj: Škoda auto

Kategórie majú rôzne počty bodov, ktoré je možné maximálne udeliť - od 100 do 500. Víťazom bude to vozidlo, ktoré nazbiera najviac bodov z maximálne 2 500 dosiahnuteľných. V roku 2002 sa „Best Buy Car of Europe“ stala Škoda Fabia.

Škoda rozšírila vozidlom Škoda Kamiq úspešnú ponuku európskych vozidiel SUV o tretí model. Po prvý raz doplnila aj silne rastúci segment mestských SUV. Model Kamiq v sebe spája klasické prednosti vozidla SUV, ktorými sú väčšia svetlá, či zvýšená pozícia sedadiel, s agilitou kompaktného vozidla a dizajnom typickým pre vozidlá značky s okrídleným šípom.

Zdroj: Škoda auto

Vďaka najmodernejším asistenčným a infotainment systémom, veľkorysému priestoru a mnohým prvkom Simply Clever, spĺňa Škoda Kamiq, ako typické vozidlo Škoda, nároky lifestylovo orientovaných zákazníkov aj rodín.

Zdroj: Škoda auto


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo