2019-09-24 07:55:00
VW T-Roc R
VW T-Roc R
Zdroj: Volkswagen AG

NajRRRýchlejší T-Roc

Muskulatúrna karoséria Volkswagenu T-Roc si vždy pýtala aj poriadny výkon pod kapotou.

Teraz sa to stalo skutočnosťou. Nový Volkswagen T-Roc R má až 300 koní! A poznáme aj jeho cenu.

Konečne! To, čo sme všetci chceli, aby sa stalo, je teraz skutočnosť: Volkswagen T-Roc je dostupný aj vo vrcholnej verzii R. To znamená, že pod kapotou má motor 2.0 TSI s výkonom až 221 kW (300 k), krútiacim momentom 400 Nm a to všetko posiela cez sedemstupňovú prevodovku DSG na všetky štyri kolesá. To z neho robí poriadnu raketu.

Vďaka sofistikovanému systému Launch Control dokáže zrýchliť z nuly na 100 km/h len za 4,8 sekundy! V akcelerácii bude zbesilo pokračovať, až kým ho nezastaví elektronický obmedzovač rýchlosti. To však už pôjdete rýchlosťou 250 km/h.

Zdroj: Volkswagen AG

Ako je už zvykom pri modeloch R od Volkswagenu, brutálnym zrýchlením sa ich schopnosti nekončia. O spoľahlivú schopnosť opakovane zabrzdiť z vysokých rýchlostí sa stará výkonný brzdový systém s priemerom predných kotúčov až 17 palcov! Podvozok a jeho geometria sú upravené pre precíznejšie jazdné vlastnosti a aby ste mohli T-Roc R ovládať priam telepaticky, je tu aj progresívne riadenie, ktoré poznáme z Golfu GTI.

Aby ste si schopnosti tohto ostrého SUV mohli užiť naplno a bez zábran, medzi jazdnými režimami nájdete aj špeciálny režim Race a systém ESC sa tu dá úplne deaktivovať. V spojení s rýchlo reagujúcou štvorkolkou si tak užijete najmä sneh a nespevnené povrchy ako nikdy pred tým. Parádnu trakciu a vyvážené jazdné vlastnosti však oceníte vždy.

Zdroj: Volkswagen AG

Volkswagen myslel aj na pravých nadšencov a tým dáva možnosť si T-Roc R trochu upraviť. Konkrétne máme na mysli titánový výfukový systém R Performance, ktorý vyrába svetoznáma renomovaná firma Akrapovič. Popri mohutnejšom a agresívnejšom zvuku s ním dosiahnete aj úsporu hmotnosti, čo sa pri športových autách ráta.

Za zváženie stoja určite aj nádherné 19-palcové disky Pretoria, ktoré dodávajú T-Rocu R ten správny motoršportový nádych. V tom vzácnom prípade, kedy by sa vám nechcelo počúvať zvuk motora a výfuku, si môžete vychutnať audiosústavu Beats audio. Pre maximálnu univerzálnosť zas odporúčame zvoliť adaptívny podvozok DCC, ktorý ponúka komfortnú jazdu, ale aj tuhé športové nastavenie.

Zdroj: Volkswagen AG

A cena? Prvé chýry síce naznačovali hranicu 40 000 € na základe nemeckého cenníka, ale u nás sa podarilo importérovi riadne zabojovať, takže T-Roc R môžete kúpiť už za 37 870 €. A to je vzhľadom na výkon a bohatú základnú výbavu zaujímavá ponuka.

Viac informácií, testy, videá a novinky zo sveta Volkswagenu nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk

 


AUTOR: PR článok
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo