2019-08-04 10:20:00
Transfagarasan
Transfagarasan, Rumunsko
Zdroj: romaniajournal.ro

Máte radi výzvy? Tieto náročné úseky ciest sú určené pre vás

Letná dovolenka neznamená iba relax na pláži pri mori, ale aj spoznávanie nových zaujímavých miest.

Pre fanúšikov motorizmu a zároveň zaujímavých destinácií pripravila spoločnosť Continental  prehľad piatich veľmi atraktívnych destinácií, ktoré sú výzvou pre všetkých motoristov. Na motocykloch, ale hlavne na autách. Patria k najobťažnejším cestám na európskom kontinente.

Pre niektorých vodičov môžu byť takéto komunikácie strašiakom, sú aj takí, ktorí tieto cesty priamo vyhľadávajú. Ak už patríte k jednej či k druhej skupine, správne vybrané pneumatiky, ktoré sú kvalitné a odolné, oceníte v každom prípade.

Všetky vybrané úseky sa nachádzajú vo vysokohorských oblastiach. S tým sa spája aj nevyspytateľné počasie. To si vyžaduje veľkú pozornosť vodičov a kladie i nemalé nároky na pneumatiky. Náročné cesty síce môžu vodičom priniesť množstvo starostí, no zároveň sa im často odmenia jedinečným pohľadom na nevídané panorámy.

Hoci sa Slovensko nemôže pýšiť práve najlepšími vozovkami, v prehľade Continentalu o najrizikovejších úsekoch starého kontinentu nenájdete žiadne tuzemské zastúpenie. Do rebríčka najobávanejších európskych ciest sa dostalo päť úsekov, ktoré spájajú nasledujúce spoločné menovatele – vysokohorské prostredie, serpentíny, veľký sklon a často i veľmi úzke pasáže. Nič z toho vás však pri použití pneumatík Continental nemôže zaskočiť.

Zdroj: continental
Zdroj: continental

Priesmyk Stelvio, Taliansko

Cesta tiahnuca sa talianskymi Východnými Alpami v tesnej blízkosti švajčiarskych hraníc dosiahla medzi motoristickými nadšencami významnú popularitu. Pokiaľ medzi nich patríte aj vy, pri svižnom prejazde šesťdesiatimi ostrými zatáčkami nad hlbokým údolím určite oceníte napríklad pneumatiky SportContact™ 6, ktoré vyvinuli pre maximálnu priľnavosť zároveň pri zachovaní čo najväčšieho pôžitku z jazdy. Priesmyk je aj veľmi vyhľadávaným motorkárskym cieľom. Aj tí si môžu vybrať z celého radu pneumatík Continental pre motocykle. Pre každý typ motocyklu i samotného vodiča je vhodné iné obutie. Na dlhé cesty sú obľúbené najmä veľké cestovné endurá. Pre ne sú ideálne napríklad pneumatiky ContiRoadAttack3 alebo ContiTrailAttack3, ktoré zbierajú početné víťazstvá v celom rade nezávislých testov.

Zdroj: continental

Priesmyk Furka, Švajčiarsko

Medzi vyhlásené európske priesmyky patrí aj švajčiarsky Furka Pass, ktorý stúpa až do výšky presahujúcu 2 400 metrov nad morom. Vzhľadom k tejto skutočnosti nie je divu, že Furka je po väčšinu kalendárneho roku je pre vodičov pre vrstvu snehu uzavretý a otvára sa len v lete.

 

Transfagarasan, Rumunsko

Viac ako 90 kilometrov a nespočetné množstvo fascinujúcich výhľadov. Presne táto charakteristika charakterizuje trasu, ktorá sa nachádza medzi rumunskými mestami Sibiu a Pitești. Aby ste si malebné scenérie mohli vychutnať komfortne a celkom bezpečne, ideálna voľba pre prejazd cez Transfagarasan sú pneumatiky PremiumContact™ 6.

 

Zdroj: grossglockner.at

Grossglockner, Rakúsko

Veľmi dobré vodičské schopnosti vyžaduje aj zdolanie grossglocknerskej vysokohorskej diaľnice, ktorá leží v Rakúsku a slúži viac ako 80 rokov. Aj v tomto prípade platí, že vás môžu kedykoľvek bez ohľadu na ročné obdobie prekvapiť doslova pekelné podmienky. V spojení s nekonečnými serpentínami dajú zabrať aj najskúsenejším vodičom. Ak je u vás bezpečnosť na prvom mieste, vyplatí sa vsadiť na pneumatiky ContiCrossContact™ LX 2, ktoré majú skvelé vlastnosti aj počas daždivého počasia – na ceste aj mimo nej, pretože tieto plášte sú vhodné aj do ľahkého terénu.

Zdroj: continental

Colle del Nivolet, Taliansko

Taliansky priesmyk Colle del Nivolet poskytuje predovšetkým dve nebezpečenstvá – vozovka je na viacerých miestach nielen veľmi úzka, ale často i bez zvodidiel, takže najvyššia miera opatrnosti platí ako jasná priorita. Pri prejazde miestnymi náročnými zákrutami určite využijete pneumatiky EcoContact™ 6 od Continentalu. Ich konštrukcia zaisťuje veľmi dobrú spotrebu a zároveň maximálny kilometrový výkon, čo ocení aj vaša peňaženka.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo