2019-05-21 07:05:00
Škoda Superb v Číne
Škoda Superb v Číne

Odhalenie pred odhalením – Škoda Superb sa prezradila v Číne

Môžete sa pýtať, či takto bude vyzerať aj európska verzia. Môže to tak byť, ale kto to vie presne?

Ani model Kamiq pre Čínu nie je to isté, čo pre Európu... Po internete už kolujú obrázky, kde automobiloví paparazzi nachytali vynovenú Škodu Superb (aj v kombi verzii) na rôznych cestách starého kontinentu. Dokonca niekde bolo aj video, ako sa preháňa neďaleko výrobného závodu v Mladej Boleslavi.

Aj CitigoE, ktoré sa má predstaviť spoločne s plug-in verziou Škody Superb, ktorá dostane rovnaký systém pohonu, ako má VW Passat GTE, objavili v Prahe pri nakrúcaní videa. Všetko podstatné a oficiálne sa ale má udiať vo štvrtok popoludní, pri oficiálnom predstavení noviniek počas tohtoročných IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Bratislave.

Ak použijeme športovú terminológiu, tak „hlavnou hviezdou zápasu“ má byť prepracovaný modelový rad Superb. Nuž a ten sa už stihol predstaviť únikom fotografií v Číne. Nie je to však len preto, že tam slnko vychádza o niekoľko hodín skôr, ako u nás...

 Hoci už značka %Skoda naznačila na prvej skici, fotografii aj na videu, ako asi bude omladená Škoda Superb vyzerať, až fotografie, ktoré unikli z Číny ukazujú, čo nového omladzovacia procedúra priniesla. Facelift prinesie skôr evolučné zmeny - full-LED Matrix svetlomety s dynamickými zadnými blinkrami, výraznejšiu masku chladiča a iné kolesá. Zozadu celkom určite rozoznáte omladenú verziu podľa nápisu, ktorý nahrádza tradičné logo s okrídleným šípom. K ďalším poznávacím znameniam patrí aj chrómová vodorovná linka medzi zadnými svetlami.

Tieto fotografie síce unikli z čínskeho trhu, no vyššie opísaných kozmetických úprav sa vraj dočkajú aj zákazníci v Európe. Podobne to má byť aj s elektrifikovaným pohonom, v tomto prípade to má byť plug-in hybrid. Superb ho má mať rovnaký, ako Passat GTE. Teda pod kapotou má byť 1,5 litrový 110 kW motor TSIktorý podporuje aj 70 kW elektromotor. Dojazd na čisto elektrický pohon má byť údajne približne 70 kilometrov.

Omladená Škoda Superb sa teda predstaví svetu oficiálne už vo štvrtok popoludní v rámci svetového šampionátu v hokeji. Škoda je hlavným partnerom IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji už nepretržite 27 rokov. Je to najdlhšie nepretržité partnerstvo športového podujatia na svete.

Škoda si pripravila v prípade modelu Superb ešte prekvapenie navyše v podobe verzie Scout. Nebude to jediná novinka, na majstrovstvách sa predstaví aj čisto elektrické Citigo.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo