2019-05-06 11:35:00
Apollo Vredestein
Apollo Vredestein
Zdroj: Apollo Vredestein B.V.

V teste ADAC dvojité pódium pre Apollo a Vredestein

Zabodovali v teste letných pneumatík pre pre ľahké úžitkové vozidlá qaj pre osobné autá.

Poznáte Apollo? Nie?  No a čo Vredestein? Zasa nič? Sú to značky pneumatík. U nás (zatiaľ) pomerne neznáme, no celosvetovo veľmi úspešné. Nielen to, sú aj kvalitné, ako ukázal test nemeckého autoklubu ADAC

Víťazstvo si pripísala pneumatika Apollo Altrust v teste letných pneumatík pre ľahké úžitkové vozidlá. V teste letného obutia pre osobné automobily výborne skórovala pneumatika sesterskej značky Vredestein Sportrac 5, ktorá skončila na skvelom druhom mieste a nechala za sebou mnohých prémiových konkurentov.

Zdroj: Apollo Vredestein B.V.
Zdroj: Apollo Vredestein B.V.

Vredestein Sportrac 5 bola jednou z iba dvoch pneumatík pre osobné vozidlá kompaktného segmentu, ktorá v najnovšom teste letného obutia získala hodnotenie „vysoko odporúčaná“.

Zdroj: Apollo Vredestein B.V.

ADAC podrobil skúmaniu 16 letných pneumatík rozmeru 185/65 R15 88H, ktoré testoval v 13 oblastiach, vrátane vlastností na suchých a mokrých povrchoch. Pneumatiky tiež preveril z hľadiska životného prostredia (faktor spotreby paliva), hlučnosti a opotrebovania. Vredestein Sportrac 5 bodoval vyváženými vlastnosťami a vysokým celkovým skóre. Osobitne presvedčivý bol pri jazde na mokrom povrchu.

Zdroj: Apollo Vredestein B.V.

Číslo 1 pre úžitkový segment

V rámci testu letného obutia pre ľahké úžitkové vozidlá preveril ADAC 16 pneumatík rozmeru 215/65 R16C 109T. Pri vyhodnotení 13 kritérií získala najvyšší počet bodov a hodnotenie „odporúčaná“ pneumatika Apollo Altrust, ktorá sa vyznamenala najlepšími vlastnosťami na suchom aj mokrom povrchu. Veľmi dobre skórovala aj v kategóriách životnosti, hlučnosti a spotreby paliva, čo prispelo k najlepšiemu celkovému hodnoteniu spomedzi konkurentov.

Zdroj: Apollo Vredestein B.V.
Zdroj: Apollo Vredestein B.V.

Apollo Altrust je výsledkom vývoja, zameraného na špecifické potreby prevádzkovateľov ľahkých úžitkových vozidiel. V centre ich pozornosti pri výbere pneumatík stojí stabilita v kombinácii s vysokou nosnosťou. Altrust bol navrhnutý tak, aby maximálne vyhovoval týmto požiadavkám, pričom vyniká aj v správaní sa na suchých i mokrých vozovkách, čím zaručuje vodičom výbornú úroveň bezpečnosti na cestách.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo