2019-04-29 15:30:00
VW T-Cross
VW T-Cross
Zdroj: Porsche Slovakia

Volkswagen na bratislavskom autosalóne – tri premiéry

Značka Volkswagen na bratislavskom autosalóne vystavuje takmer kompletnú ponuku svojich osobných a ľahkých úžitkových modelov.

Expozícia importéra, Porsche Slovakia, s.r.o. s rozlohou 900 m2 bude na tradičnom mieste v hale B.0 výstavného areálu Incheba Bratislava.

V expozícii osobných a ľahkých úžitkových automobilov Volkswagen sa môžu návštevníci zoznámiť aj s najhorúcejšími novinkami roka 2019, ktoré mali svetovú premiéru v uplynulých týždňoch a mesiacoch.

Zdroj: Porsche Slovakia

Modernizovaný Passat

Na ženevskom autosalóne začiatkom marca debutoval modernizovaný Passat, ktorý sa začne na Slovensku predávať v druhom polroku. Európsky bestseller strednej triedy má osviežený dizajn a mnoho technických zlepšení. Napríklad ak má vodič ruky na volante, asistenčný systém pre jazdu Travel Assist zabezpečuje automatické vedenie vozidla v priečnom i pozdĺžnom smere až do rýchlosti 210 km/h. Passat môže byť vybavený aj prediktívnym adaptívnym tempomatom ACC, ktorý pri regulácii rýchlosti navyše zohľadňuje aj trasu (zákruty, križovatky, kruhové objazdy) a rýchlostné obmedzenia.

Zdroj: Porsche Slovakia

Z vlajkovej lode Touareg sú v modelovom rade Passat prevzaté adaptívne reflektory novej generácie IQ. LIGHT LED Matrix. Zabezpečujú za každých podmienok maximálne osvetlenie cesty bez oslňovania iných.

Passat má motory spĺňajúce pripravované emisné normy. Všetky naftové motory TDI sú vybavené katalyzátorom SCR a filtrom tuhých častíc, filter dostali aj benzínové motory TSI. Passat GTE s pohonom plug-in hybrid s benzínovým motorom 1.4 TSI má teraz batériu s väčšou kapacitou. Umožňuje dojazd s čisto elektrickým pohonom vyše 50 km podľa novej, realistickejšej metodiky WLTP.

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

T-Cross

Predaj sa začal už začiatkom roka. Malé SUV ktoré zdieľa technickú bázu modelu Polo je približne o 5,5 cm dlhšie a o 14 cm vyššie. Výraznou prednosťou je vysoká variabilita batožinového priestoru vďaka pozdĺžne posuvnému zadnému sedadlu (v rozmedzí 14 cm) so sklopným deleným operadlom a dopredu sklopnému operadlu spolujazdca vpredu.

Posunutím zadného sedadla dopredu sa dá základný objem batožinového priestoru zväčšiť z 385 na 455 dm³, po sklopení zadného operadla je k dispozícii maximálny využiteľný objem takmer 1300 dm³. Návštevníci autosalónu uvidia T-Cross v troch rozličných farebných vyhotoveniach s príplatkovými dizajnovými prvkami. 

Zdroj: Porsche Slovakia

Grand California

Slovenskému publiku sa v Bratislave predstaví aj nový veľký kempingový automobil, ktorý mal svetovú premiéru na jeseň minulého roku na veľtrhu Caravan Salon 2018 v Düsseldorfe. Konštrukčne vychádza z modelového radu Crafter a nadväzuje na filozofiu obľúbeného modelu California na báze radu Transporter. Väčšia a priestrannejšia karoséria umožnila pridať nielen kuchynskú linku, ale aj hygienickú bunku s WC, umývadlom a sprchou, napájanú nádržami na čistú vodu s objemom 110 litrov. Grand California sa vyrába v dvoch veľkostiach rázvoru 3,64 a 4,49 m, teda v dĺžkach 6,00 a 6,80 metra. Karoséria je doplnená zvýšenou strechou s bočnou markízou. Predĺžená verzia má v zadnej časti posteľ s rozmermi cca 200 x 170 cm, základná verzia s menšou posteľou sa môže na želanie doplniť dvojlôžkom pre deti vo zvýšenej streche.

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

Vnútorné vybavenie je bohaté: jedálenský stôl so sedacími lavicami, varič, chladnička s mrazničkou a kuchynský drez. Má aj elektricky vysúvaný schodík na nastupovanie v bočných dverách, plynové kúrenie, vnútorné osvetlenie LED a nezávislý ozvučovací systém v obytnej časti. Luxusné kempingové auto poháňa turbodiesel 2.0 TDI s výkonom až do 130 kW (177 k) s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, na želanie aj s pohonom všetkých kolies 4MOTION.

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

Milou atrakciou, spestrujúcou expozíciu 17 automobilov Volkswagen je špeciálny Volkswagen coffee-up! z bratislavského závodu Volkswagen Slovakia. Je to prvá pojazdná kaviareň v elektromobile s profesionálnym kávovarom v batožinovom priestore. Kvalitná káva z elektromobilu nabije návštevníkov energiou.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo