2019-03-18 14:45:00
Subaru Outback
Subaru Outback
Zdroj: Subaru

Subaru Outback je najlepšie predávané benzínové kombi

Outback aj v roku 2018 zopakoval úspech spred roka a v strednej triede sa predával najlepšie na Slovensku.

Potvrdil svoju pozíciu. Víťazstvo Subaru je presvedčivé: japonského konkurenta nechal Outback na druhej pozícii s tretinovým odstupom. S viac ako dvojnásobným náskokom prekonal kombi strednej triedy najpredávanejšej značky na Slovensku, ktoré je typickým vozidlom pre vyšší manažment.

Outback mal pritom ťažšiu pozíciu ako pred rokom. Keďže sa aj slovenský trh vezie na vlne odporu proti dieselovým motorom, benzínových vozidiel sa v roku 2018 predalo na Slovensku o vyše 7000 viac ako rok predtým. Ich podiel tvoril viac ako 66 %. Subaru, ktoré nepredáva aktuálne žiadne naftové autá napriek tvrdšej konkurencii zabodovalo. Úspechu v roku 2018 pomohla aj modernizácia, ktorá priniesla nový dizajn, techniku a viac bezpečnosti.

Zdroj: Subaru

Priaznivcom benzínu dávajú za pravdu aj zostatkové hodnoty. Pri predaji jazdeného auta dostanú viac, zostatkové hodnoty dieselových vozidiel sa prepadli už aj na slovenskom trhu. To sa prejavilo aj na kalkuláciách operatívneho lízingu, kde majú benzínové vozidlá benefit v podobe nižších splátok.

Model Outback je vlajkovou loďou značky Subaru v Európe. Poháňa ho benzínový štvorvalec typu boxer s objemom 2,5 litra (129 kW/ 175 k). Výkon sa dostáva cez automatickú bezstupňovú prevodovku Lineartronic a vďaka permanentnému symetrickému pohonu na všetky kolesá. Outback poskytuje aj vysokú mieru aktívnej, pasívnej i preventívnej bezpečnosti. Využíva množstvo asistenčných systémom vrátane technológie EyeSight, ktorý pomáha predchádzať nehodám.

Zdroj: Subaru


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo