2019-02-27 05:00:00
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Zdroj: Jozef Vydra

Rolls-Royce Cullinan má prvých zákazníkov aj na Slovensku

Nový Rolls-Royce Cullinan dnes ona Slovenskuficiálne debutoval na Slovensku a predstavil sa prvý krát verejnosti.

Andy Garth, britský veľvyslanec na Slovensku, uviedol: „Luxusný priemysel Spojeného kráľovstva je svetoznámy svojou kreativitou, inováciou a vysokou kvalitou. Ikonická Spirit of Ecstasy symbolizuje ako žiadna iná to najlepšie z Británie.

Je nám potešením privítať prvé 4x4 Rolls-Royce motorové vozidlo v Bratislave.“

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Karel Kadlec, hlavný predajca Rolls-Royce Motor Cars Prague a usporiadateľ tohto eventu zdôraznil: „Po niekoľkých významných podujatiach vo Vysokých Tatrách a Bratislave v posledných rokoch nás veľmi teší, že môžeme dnes na Slovensku osláviť debut Cullinanu. Toto je vlastne úplne prvé oficiálne uvedenie nového Rolls-Royce-u v Slovenskej republike, ktoré podčiarkuje budúci narastajúci význam Slovenska pre Rolls-Royce. Cullinan vás štýlovo odvezie k vášmu obľúbenému rybárskemu stanovišťu popri rieke na Liptovskej Mare, ale aj bez námahy brázdi zasnežené cesty a dorazí do zimnej chaty vo Vysokých Tatrách. Doma sa perfektne hodí na odvezenie detí do školy ako aj na príchod na premiéru pred opernú sálu,“ uviedol Kadlec.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

„Rolls-Royce Cullinan ponúka množstvo luxusu a hladkej jazdy v neobvykle mnohostrannom osobnom vozidle na každodenné použitie. Toto nové motorové auto prinášajúc luxus odvezie pasažierov bez námahy kamkoľvek sa majiteľ rozhodne odvážiť,“ povedal Frank Tiemann, riaditeľ Corporate Communications Central and Eastern Europe, Rolls-Royce Motor Cars. Ešte zdôraznil: „Phantom so svojím bezkonkurenčným luxusom, najlepšími materiálmi, čírou vyrovnanosťou a magickou hladkosťou pripomínajúcou jazdu po koberci ostane vlajkovou loďou značky Rolls-Royce. Cullinan mení možnosti pravého Rolls-Royce luxusu.“

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

 Rolls-Royce Cullinan je odpoveďou na požiadavky zákazníkov na splnenie sna o autentickom off-roadovom cestovaní v naozajstnom luxuse. Cullinan je ako druhý nový Rolls-Royce postavený na úplne novej hliníkovej ‘Architektúre Luxusu‘. O svoje miesto na samostatnom pódiu sa nedelí s inými značkami alebo modelmi. „Naši dizajnéri, profitujúc z ‘Architektúry Luxusu‘ vytvorili unikátne a nekompromisné vozidlo pre tých, ktorí vo svojom životnom štýle neakceptujú hranice,“ dodal Tiemann.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Pomenovaný po najväčšom diamante, aký boľ kedy objavený, je prvý terénny SUV Rolls-Royce s ničím neporovnateľné off-roadové vozidlo, schopné zdolať každú prekážku a doraziť do každého cieľa. Množstvo cestných testov po celej planéte ukázalo, že toto auto je schopné zvládnuť s istotou a agilnosťou drsný terén.  Sofistikované, prispôsobiteľné pneumatické pruženie zabezpečuje preslávenú ‘magickú kobercovú jazdu‘, či už na ceste alebo mimo nej v teréne. Zároveň ide o vôbec prvé „trojboxové“ auto v SUV segmente. Jeho deliaca priečka vytvára výrazný priestor pre pasažierov, oddelený od priestoru pre batožinu.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Nový 6,75 litrový twin-turbo V12 Rolls-Royce motor má výkon 420 kW (563 k) a 850Nm krútiaceho momentu pre pohon a riadiaci systém všetkých kolies, ktoré sú potrebné na prekonanie každej výzvy.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Cullinan ako pravý Rolls-Royce ponúka sadu Bespoke prvkov vyvinutých špeciálne pre rôzne životné štýly svojich majiteľov. Jedna z možností pre zadný priestor je Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – stlačením len jedného tlačidla sa do polohy proti smeru jazdy vysunú dve sedadlá z najjemnejšej kože spolu s kávovým stolíkom.

Prví slovenskí zákazníci by mali prevziať svojho Cullinana už v najbližších dňoch.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo