2019-01-31 07:15:00
Mitsubishi Motors Engelberg
Mitsubishi Motors Engelberg
Zdroj: MMC

Mitsubishi Motors predstaví v Ženeve koncept SUV Engelberg

Aj vám to znie akosi germánsky? Mitsubishi Engelberg Tourer dostalo meno po alpskom meste vo Švajčiarsku.

Nová štúdia spoločnosť Mitsubishi Motors, ktorá je známa svojimi pionierskymi počinmi v doposiaľ neobjavených miestach na trhu prinesie viac SUV, viac elektrického pohonu, viac technológií a viac štýlu.

Keď si to dáme všetko dohromady – nakoniec to môže byť nový budúci Outlander. Jeho meno je tiež trojslabičné a keďže má meno po švajčiarskom rezorte, ktorý je členitý a spája sa s tradíciou športových úspechov, zrejme odkazuje na miesto svojej premiéry. Napokon aj súčasná generácia debutovala v Ženeve pred siedmimi rokmi a preto sa očakáva nástupca. Nemusí to byť priamo koncept Engelberg, ktorý by ho nahradil. No môže veľa napovedať, ako bude nový Outlander vyzerať.

Značka Mitsubishi medzi prvými naznačuje, čo prinesie do Ženevy na výstavisko Palexpo. Zatiaľ uverejnila iba prvú fotografiu – používa teda osvedčený spôsob „salámovej metódy“, keď sa celok rozdelí na tenučké plátky a tie sa potom servíruj ú. Zistíte jeho chuť, ale tešíte sa na ďalšie sústo, aby ste

Zdroj: MMC
ho vnímali opakovane...

Na prvej fotografii takmer nevidno prednú časť s typickými tvarmi, ktoré Mitsubishi označuje Dynamic Shield. Charakteristické chrómované časti zvýrazňujú pásy modrých diód, veľa ktorých sú maličké denné svetlá. Hlavné svetlomety budú pravdepodobne v nárazníku. V  štýle off-roadov sú na streche ďalšie LED svetlá. Koncept sa má predstaviť s kamerami namiesto spätných zrkadiel a ako automobilka naznačuje, aj elektrický pohon. Podrobnosti a detaily však zatiaľ nezverejnili. Ale ako Mitsubishi Motors Company (MMC) avizuje, ďalšie informácie budú nasledovať už čoskoro...

MMC pripravila aj špeciálne webové stránky s informáciami o svojich výstavných exponátoch na medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2019.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: mitsubishi, M Motors SK

Komentáre k článku


Stream naživo