2019-01-30 12:00:00
Škoda Kamiq
Škoda Kamiq
Zdroj: Škoda auto

Škoda Kamiq odhalila prvé skice, ukázali veľa, ale nie všetko

Škoda Auto postupne odhaľuje ďalší model a informácie dávkuje postupne.

Čo prezradili o novinke prvá dva exkluzívne dizajnové náčrty? Prvýkrát ukazujú dizajn nového modelu Škoda Kamiq. Napriek tomu, že má rovnaké meno, ako model vyrábaný pre Čínu, vyzerať bude výrazne inak.

Offroadový charakter vozidla zvýrazňuje robustný predný spojler striebornej farby. Mestské SUV má delené predné svetlomety so svetlami na denné svietenie, ktorých prúžky sú umiestnené nad hlavnými svetlometmi. Toto riešenie je v automobile značky Škoda takto použité vôbec prvýkrát. Denné diódové svietenie je úplne oddelené od hlavných svetiel a plní pritom aj funkciu dynamickej smerovky. Rovnako má Škoda Kamiq ako prvý automobil značky dynamické ukazovatele zmeny smeru jazdy aj vzadu. Takže technológia, s ktorou kedysi prišlo Audi, sa dostala už aj do ponuky Škody.

Zdroj: Škoda auto

Predná časť bude mať vďaka tomuto riešeniu robustný (a pomerne agresívny) vzhľad. Pomáhajú mu v tom široká a zvislá maska ​​chladiča, ako aj úzka čelná maska, ktorú vypĺňajú zdvojené rebrá - typický dizajnový prvok SUV. Kapota motora nadväzuje na prednú časť charakteristickou líniou, ktorá sa tiež opakuje na všetkých súčasných SUV modeloch značky. Profil auta klasicky zvýrazní niekoľko prelisov vrátane „klasického“, ktorý sa tiahne od denných svetiel až ku koncovým svetlám v tvare písmena C. Výrazná línia pomenovaná Tornádo na bokoch automobil opticky predlžuje a dokonale ladí s dynamickou siluetou strechy.

Zdroj: Škoda auto

Zadnú časť Kamiqu máme možnosť vidieť vôbec po prvýkrát. Najvýraznejším prvkom bude výrazne tvarovaný nárazník a koncové svetlá sa na prvý pohľad veľmi podobajú na tie, ktoré má zatiaľ posledná novinka značky – model Scala.

Vysoká a masívne pôsobiaca kapota motora je dôležitou súčasťou bočnej línie vozidla. Robustný vzhľad modelu Škoda Kamiq posilňuje tiež zvýšená svetlá výška, veľké kolesá a zadný difúzor. Vozidlo pôsobí dynamickým a športovým dojmom vďaka vyváženým proporciám, čistým plochám a modernému a zároveň nadčasovému dizajnu. Ako prvé SUV značky Škoda v Európe má nový crossover na piatych dverách namiesto známeho loga značky nápis ŠKODA.

Svetová premiéra nového modelu Škoda Kamiq bude od 5. do 17. marca 2019 na medzinárodnom autosalóne v Ženeve. Veríme, že pred oficiálnou premiérou nás značka Škoda ešte zásobí ďalšími zábermi novinky.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo