2018-11-01 07:00:00
Goodyear UltraGrip Performance SUV
Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 na čele testu pneumatík

Nemecký časopis Auto Bild allrad udelil pneumatikám Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 hodnotenie „vzorné“.

Svoje hodnotenie zverejnil 5. októbra 2018 v čísle 11, v najnovšom teste zimných pneumatík 235/60 R18 pre vozidlá SUV/4x4. Z 10 testovaných pneumatík sa delili o prvé miesto spolu s Pirelli Scorpion Winter.

Testovacím vozidlom bolo Audi Q5. Pneumatiky si vyslúžili pochvalu za vynikajúcu ovládateľnosť za všetkých poveternostných podmienok, dobrú reakciu pri riadení a krátku brzdnú dráhu.

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 sa v teste ukázali ako veľmi dobré univerzálne zimné pneumatiky vhodné pre všetky podmienky, ktoré môžu nastať pri jazde v chladných mesiacoch roka. Dostali najvyššie známky za priľnavosť na mokre a ovládateľnosť na suchom povrchu a svoje kvality preukázali tiež pri brzdení na snehu.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Mike Rytokoski, viceprezident a riaditeľ marketingu značky Goodyear v Európe, povedal: "Sme nadšení, že je Goodyear znovu v čele. Toto ocenenie ukazuje, že pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 sú jedny z najlepších pneumatík na trhu.“

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Prečo zimné pneumatiky?

Existuje mnoho dôvodov, prečo uvažovať o kúpe zimných pneumatík:

  • Určuje to zákon: V mnohých európskych krajinách sú zimné pneumatiky v zime povinné.
  • Čím je väčšia zima, tým sú účinnejšie: Zmes behúňa zimných pneumatík má špeciálne zloženie, vďaka ktorému je možné vozidlo ľahšie ovládať na zľadovatenej a zasneženej vozovke.
  • Silná trakcia: Behúň zimných pneumatík má široké bloky a dodatočné špeciálne rezy, tzv. priečne drážky, ktoré na pneumatikách vytvárajú ďalšie ostré hrany a zlepšujú tak ich priľnavosť na zimnej vozovke, pri jazde do kopca a v ostrých zákrutách a zabraňujú nabaľovanie snehu.
  • Istota a kontrola nad vozidlom: Väčšina vodičov cíti, že im zimné pneumatiky pri jazde v náročných zimných podmienkach poskytujú vyšší stupeň bezpečnosti.
  • Odolnosť: Letné pneumatiky sa pri nízkych teplotách opotrebovávajú rýchlejšie než pneumatiky zimné.

AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo