2018-10-29 10:00:00
Vamos VAM
Vamos VAM
Zdroj: Vamos VAM

Toto sú triky profesionálnych zlodejov áut – ako sa brániť?

Aké techniky používajú zlodeji áut a ktorú z nich preferujú najviac? Našli sme spôsob, ako im efektívne odolať.

Tieto triky, pomocou ktorých s vaším autom nebadane odídu, sú u nich neustále v obľube:

  1. Použitie zariadenia Zieh Fix

Pomocou tohto zariadenia sa dá bez poškodenia vyňať celá valcová zložka zámku. Zieh Fix využívajú v núdzových prípadoch aj hasiči či kľúčové služby.

  1. Využitie diagnostického prístroja

Diagnostický prístroj patrí medzi často využívané nástroje zlodejov. Pomocou neho vie zlodej veľmi jednoducho deaktivovať imobilizér, naštartovať a vďaka tomu aj odísť s vaším autom.

  1. Výmena riadiacej jednotky

Ak sa riadiaca jednotka vyrobená z dielov iného auta vhodne preprogramuje, dá sa pomocou nej naštartovať rovnaký model auta.

  1. Použitie atrapy kľúča

Atrapu kľúča si zlodeji veľmi jednoducho vedia vyrobiť napríklad z dreva. Chce to síce trochu šikovnosti, ale v konečnom dôsledku ide o veľmi efektívny nástroj, ktorý je navyše pri cestnej kontrole relatívne nenápadný, keďže auto nebude mať poškodenú spínaciu skrinku.

  1. Použitie poľského kľúča

Klasika medzi zbraňami zlodejov, ktorí ho využívajú skoro na každý typ automobilu. Pôsobením páky kľúča je možné uzamykací mechanizmus pretočiť, čo zručný zlodej zvládne za menej ako pol minúty.

Zdroj: Vamos VAM

Vyzerá to, že zlodeji obídu vari každý systém. Existuje teda nejaký spôsob, ako ochrániť svoje vozidlo pred tým, aby vám nezmizlo?

Jeden poznáme: ide o zabezpečovací systém VAM. Ten sa zlodejom prelomiť nepodarilo, aj keď sa o to pokúšali vo viac ako 500 prípadoch. Úspešní však neboli ani raz.

 

Ako VAM systém funguje?

VAM systém je unikátny 6-cestný elektromechanický zabezpečovací systém, čiže dokáže naraz blokovať v aute až 6 častí pod mechanickou kombináciou. VAM systém využíva princípy kombinatoriky: v každom aute sú zabezpečené iné časti a na iných miestach. Dokonca aj dva totožné modely áut sú zabezpečené rozdielne. Práve jeho unikátny spôsob namontovania v každom vozidle ho robí pre zlodejov neprekonateľným.

Vaše vozidlo tak nebude možné napadnúť rušičkou GPS/GSM/GPRS signálu ani čítačkou kódov či diaľkových ovládaní.

Nebude možné ani:

  • vymeniť spínaciu skrinku,
  • vymeniť riadiacu jednotku motora,
  • vymeniť palubnú dosku,
  • použiť duplikát kľúča.

Pobočky na západe aj východe Slovenska

Pre zlodejov neprekonateľný VAM systém si môžete dať namontovať na pobočkách v Bratislave, Nitre, Kalnej nad Hronom aj v Lemešanoch na východe Slovenska. Ak to do týchto častí Slovenska máte ďaleko, technici vám radi VAM systém namontujú aj vo vašej garáži.

Zdroj: Vamos VAM

Viac o spoľahlivom zabezpečovacom systéme VAM a jeho výhodách si prečítajte na: www.autoalarm-vamos.sk


AUTOR: PR článok
ZDROJ: VAM

Komentáre k článku


Stream naživo