2018-10-18 15:30:00
Škoda vyrobila už milión
Škoda vyrobila už milión áut v roku 2018
Zdroj: Škoda auto

Škoda Auto vyrobila v roku 2018 už jeden milión vozidiel

Mladoboleslavská automobilka pokračuje v rekordnom kurze. Tento míľnik dosiahla skôr ako v roku 2017.

Pritom už piaty rok za sebou vyrobila sedemmiestny počet vozidiel v jednom kalendárnom roku. Na tomto úspechu sa výrazne podieľali SUV modely Kodiaq a Karoq a modelové rady Octavia a Fabia.

Práve včera zišiel z linky v mladoboleslavskom výrobnom závode miliónty automobil Škoda, vyrobený v roku 2018. Týmto jubilejným vozidlom bola Škoda Fabia 1,0 TSI vo farbe biela Moon. Nedávno výrazne prepracovaný malý automobil je tento rok po bestselleri s menom Octavia najpredávanejším členom rodiny modelov značky Škoda.

Zdroj: Škoda auto

Neutíchajúci vysoký dopyt po SUV Škoda Kodiaq a Škoda Karoq potvrdzuje úspech SUV ofenzívy. Tá je dôležitou súčasťou trvalo rastúcej výroby vozidiel českej automobilky a výrazne sa zaslúžila o prekonanie miliónovej hranice už v polovici októbra. Portfólio vozidiel SUV na najväčšom odbytisku značky rozširuje ešte model Škoda Kamiq, ponúkaný exkluzívne na čínskom trhu. Škoda Kodiaq GT, druhé exkluzívne SUV značky Škoda pre čínsky trh, je dôležitou súčasťou SUV ofenzívy značky Škoda v Číne.

Zdroj: Škoda auto

Hlavné zásady pre pokračovanie a rozširovanie úspešného kurzu sú zakotvené v Stratégii 2025. Medzi hlavné témy patrí okrem iného elektromobilita, digitalizácia podniku, produktov a výroby, nové služby súvisiace s mobilitou a konektivita. Popri úspešnej SUV ofenzíve sa zameriava na tematické okruhy elektromobility, digitalizácie a internacionalizácie. Cieľom je okrem iného aj rozšírenie počtu trhov, na ktorých je Škoda aktívna, zo súčasných 103 na 120 krajín.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo