2018-10-04 09:20:00
Tom Hardy
Tom Hardy
Zdroj: itafilm

Zničili pritom 12 džípov: takto sa nakrúcal VENOM

Akčná marvelovka prichádza do našich kín práve dnes.

Už tento týždeň sa v slovenských kinách objaví dlho očakávaná marvelovka VENOM.

Vo filme plnom napätia a akcie sa predstaví hviezdny Tom Hardy ako fotograf Eddie Brock, ktorého ovládne mimozemský votrelec s krvilačnými chúťkami.  

Motorom filmu je miláčik hlavnej postavy - ikonická Ducati Icon Scrambler. Herec Tom Hardy, ktorý v osobnom živote jazdí na Triumph Thruxton R, si túto zmenu pochvaľoval a rovnako aj hlavný mechanik Sean Ryan, ktorý pracoval na filmoch ako X-Men či Transformers. „Je to trocha športová motorka, je ľahká a vrtká,” hovorí Ryan. Počas nakrúcania sa použilo až 6 kusov tohto typu: „V niektorých scénach sme s nimi skákali do 8-9 metrovej výšky a všetko vydržali. Nemali sme s nimi jediný problém.”

Zdroj: itafilm

Ďalšími vozidlami vo filme sú džípy Dodge Cherokee SRT, ktoré používajú nájomní zabijaci hlavného záporáka. Hoci majú normálne výkon 480 koní, Ryan a jeho tím ich vylepšili až na 707 koní, aby zvládli akčné naháňačky. Pri nakrúcaní sa ich používalo 12 a všetkých 12 sa počas neho aj zničilo: „Prestavali sme džípy zo štvorkoliek na dvojkolky a dlho sme ich testovali, aby sme si boli istí, že bezpečné a zvládnu, čo od nich potrebujeme.”

Zdroj: itafilm

Zaujímavosťou je využitie armádneho vozidla MRAP, ktoré bolo vyvinuté pre americké ťaženie v Iraku. MRAP je odolné voči výbuchom mín a mimo armády sa nevyužíva. Aj s týmto vozidlom sa musel Ryanov tím pohrať a upraviť ho, aby sa s ním dalo jednoduchšie manévrovať – keďže MRAP váži až 4,5 tony.

A ako nakrúcanie plné rýchlych jázd vnímali napríklad samotní kaskadéri? Jeden z nich, Jimmy Roberts, popisuje prácu na filme takto: „Pri Venomovi som stál na streche uháňajúcich áut, pred tvárou mi vybuchovali bomby, svišťali okolo mňa nákladiaky. Zažil som asi všetko, nazval by som to kaskadérsky desaťboj.”

Príďte do kina na túto doposiaľ najtemnejšiu marvelovku už 4. októbra.


AUTOR: © Zoznam/red
ZDROJ: itafilm

Komentáre k článku


Stream naživo