2018-09-22 11:20:00
Škoda Kodiaq RS
Škoda Kodiaq RS
Zdroj: Škoda Auto

Škoda poodhalila podobu nového modelu Kodiaq RS

Prostredníctvom dvoch dizajnových skíc predstavila automobilka Škoda celkovú podobu nového vysokovýkonného SUV.

Lesklé čierne detaily karosérie dotvárajú dynamický vzhľad nového špičkového modelu. Ako prvé SUV značky ponesie kombináciu písmen RS, ktorou Škoda označuje svoje mimoriadne športové modely. Emocionálny dizajn žije zo súhry elegantných línií, športových kontúr a pre SUV typickej robustnosti. Škoda  Kodiaq RS vybavená motorom s výkonom 176 kW (240 k) bude mať svetovú premiéru v októbri na autosalóne v Paríži.

S modelom Kodiaq RS dostala značka ŠKODA dizajnový jazyk svojich športových modelov prvýkrát aj do segmentu SUV. Na prvý pohľad zaujme široká a trojrozmerným dojmom pôsobiaca maska chladiča. V lesklom čiernom laku zdôrazňuje športový charakter SUV, ktoré exkluzívne disponuje najsilnejším sériovým vznetovým motorom v histórii českej automobilky.

V športovom čiernom odtieni sa lesknú aj strešný nosič, rámiky okien a vonkajšie spätné zrkadlá. Prvýkrát na vozidle kategórie SUV ponúka Škoda pre model Kodiaq RS modrú metalickú farbu Race. Ako prvý člen rodiny RS v kategórii SUV ponesie na maske chladiča a na zadnej časti nové, moderné logo RS s písmenom V (ako „victory“ – víťazstvo) v červenej farbe.

Zdroj: Škoda Auto

Predný aj zadný nárazník v nových tvaroch

Škoda vyvinula pre model Kodiaq RS nové nárazníky. Súčasťou štandardnej výbavy sú Full-LED svetlomety s kryštalickou štruktúrou, ktorá pripomínajú tradíciu výroby českého krištáľu. Súčasťou zadného nárazníka je integrované odrazové sklo, ktoré sa tiahne cez celú šírku vozidla - typický znak všetkých modelov značky Škoda vo verzii RS. Pod zadným nárazníkom sú dve výrazné koncovky výfuku.

Prvý raz 20 palcové disky z ľahkej zliatiny v štandarde

Kodiaq RS je prvým modelom značky ŠKODA, ktorý má v sériovej výbave dvadsaťpalcové disky Xtreme z ľahkej zliatiny. Naznačujú dynamický potenciál vozidla. Pre mimoriadne jazdné vlastnosti vozidla je dimenzovaná aj brzdová sústava s výraznými 17 palcovými kotúčmi a červeno lakovanými strmeňmi bŕzd.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo