2018-05-19 04:15:00
ŠKODA Design trofej IIHF
ŠKODA Design trofej IIHF 2018
Zdroj: Škoda auto

ŠKODA Design navrhla trofej pre najužitočnejšieho hokejistu

Dostane ju bezprostredne po nedeľnom finále 82. Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2018.

Od 4. do 20. mája 2018 sa zraky hokejových fanúšikov zameriavajú na Dánsko, kde v Kodani a Herningu v rámci 82. Majstrovstiev, bojuje o titul 16 národných mužstiev. V nedeľu majstrovstvá sveta usporiadané Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) vyvrcholia finálovým zápasom v dánskej metropole.

Hneď po zápase ocenia aj najužitočnejšieho hráča majstrovstiev sveta exkluzívnou trofejou. Sklenenú trofej „designed by ŠKODA Design“ odovzdá najužitočnejšiemu hráčovi turnaja predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier. Rovnako ako dizajn vozidiel značky ŠKODA, aj sklenená trofej má kryštalické prvky, ktoré sú inšpirované umením českých výrobcov krištáľového skla.

Zdroj: Škoda auto

Tento rok je prvýkrát trofej dielom ŠKODA Design. Umelecky spracované ocenenie vzniklo v Čechách. Spĺňa najvyššie nároky na kvalitu a je poctou dlhej histórii českého umenia výroby krištáľového skla. Trofej je 33 centimetrov vysoká, 21,5 centimetrov široká a váži 7 kilogramov. Zaujímavú kryštalickú štruktúru možno nájsť aj na modeloch značky ŠKODA - napríklad na svetlometoch, alebo na zadných skupinových svetlách.

ŠKODA sa v úlohe oficiálneho hlavného sponzora IIHF Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji angažuje už od roku 1993. Rok predtým česká automobilka svetovému šampionátu prvýkrát poskytla oficiálne automobily. Na IIHF Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Dánsku je tak značka ŠKODA zastúpená už dvadsiaty šiesty raz. ŠKODA sa pritom zapísala do histórie: V roku 2017 Guinessova kniha rekordov obnovila zápis za celosvetovo najdlhší hlavný sponzoring MS v dejinách športu. Spoločnosť ŠKODA AUTO predĺžila v minulom roku partnerstvo s IIHF do roku 2021.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo