2018-02-20 15:25:00
Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Zdroj: BMW Group

Nový Rolls-Royce bude SUV, jeho meno je Cullinan

Značka Rolls-Royce pred troma rokmi na stránkach The Financial Times oznámila svetu, že plánuje vytvoriť úplne nový automobil.

Má nenútene priniesť revolúciu do sveta luxusnej mobility, kamkoľvek sa vydáte. Svet čakal odvtedy v napätí na príchod prelomového nového Rolls-Royce. Čakanie sa chýli k záveru, Rolls-Royce potvrdil, že nové vozidlo bude mať názov Cullinan.

„Názov Cullinan sa do pozornosti verejnosti už dostal. Pred pár rokmi sme ho prezradili ako označenie tohto projektu,” pripomenul Torsten Müller-Ötvös, výkonný riaditeľ spoločnosti Rolls-Royce. „Je to ten najvhodnejší názov pre náš nový produkt.

Cullinan je automobil oplývajúci jasným účelom, prvotriednou kvalitou, rýdzosťou a aurou. Spoľahlivo otrasie zaužívanými štandardmi pre rozsah a možnosti skutočného luxusu. Tak, ako aj diamant Cullinan – vôbec najväčší bezchybný diamant na svete – prichádza na svetlo sveta v dokonalej forme a svojimi vlastnosťami prekonáva všetko ostatné.“

Zdroj: BMW Group

Príbeh toho, ako tento nový Rolls-Royce prišiel k názvu Cullinan, je v pátraní po dokonalosti. Rolls-Royce Cullinan rovnako ako slávny diamant podnikol fascinujúcu púť. Od spaľujúcich púští Afriky a Blízkeho Východu až po mrazivé snehy polárneho kruhu, od trávnatých údolí Škótskej vysočiny po týčiace sa kaňony Severnej Ameriky – návrhári, konštruktéri, remeselníci a umelci v sídle House of Rolls-Royce dôsledne plánovali, testovali a vylaďovali tento automobil tak, aby ho zbavili čo i len náznaku nedostatkov a umožnili mu ponúkať nenútený komfort všade, kam sa vydáte.

Zdroj: BMW Group


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo