2017-05-20 17:03:58
Škoda partner IIHF už
Škoda partner IIHF už 25 rokov
Zdroj: Škoda auto

Nové modely značky Škoda budú sprevádzať Majstrovstvá sveta v hokeji naďalej

Aké by to boli Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji bez modelov Škody namierených na ľadovú plochu?

Aké by to boli Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji bez Slovenska... bez modelov Škody namierených na ľadovú plochu a bez Škodoviek všade okolo štadiónov Majstrovstiev? Škoda predĺžila svoju podporu Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF v pozícii hlavného sponzora o ďalšie štyri roky až do roku 2021. Včera to počas 81. Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF v Kolíne nad Rýnom oznámili predstavitelia českej automobilky, medzinárodnej federácie ľadového hokeja IIHF a jej oficiálneho obchodného partnera pre svetový šampionát, spoločnosti Infront Sports & Media. Škoda je oficiálnym hlavným sponzorom každoročne organizovaných MS v hokeji už od roku 1993. Jej dvadsaťpäťročná angažovanosť bola okrem iného ocenená aj zápisom do Guinessovej knihy rekordov za „najdlhší hlavný sponzoring v histórii športových majstrovstiev sveta".

„Naše pôsobenie v tomto fascinujúcom športovom odvetví hrá od začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia kľúčovú úlohu v stratégii nášho sponzoringu. Značnou mierou prispelo k výraznému posilneniu imidžu a známosti značky Škoda na medzinárodnom trhu,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto Bernhard Maier. „S našou stratégiou značka Škoda v nasledujúcich rokoch na medzinárodných trhoch ďalej porastie. Ľadový hokej je celosvetovo obľúbený, dynamický, zemitý a predovšetkým sympatický šport. Tieto hodnoty zdieľa aj značka Škoda. Aby som to skrátil: ľadový hokej a Škoda patria k sebe. Je teda logické, že dlhodobo sponzorujeme jednu z najznámejších svetových športových udalostí,“ dodáva Bernhard Maier.

Zmluvu o predĺžení partnerstva predstavili predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto Bernhard Maier, prezident IIHF René Fasel a prezident a CEO spoločnosti Infront Sports & Media Philippe Blatter v piatok v Lanxess Aréne v Kolíne nad Rýnom, v ktorej sa už zajtra, 21. mája rozhodne o novom víťazovi Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2017. Prítomný bol aj porotca agentúry Guinness World Record, ktorý potvrdí svetový rekord za najdlhší sponzoring športových majstrovstiev sveta - teraz už 25-ročné partnerstvo s IIHF.

Škoda začala MS v hokeji podporovať v roku 1992 na pozícii oficiálneho vozidla šampionátu, ktorý sa konal v Prahe a v Bratislave. Od roku 1993 značka Škoda na každých MS nastupuje na ľad už ako oficiálny hlavný sponzor podujatia. Najrýchlejší kolektívny šport na svete má vysokú športovú relevanciu nielen v domovskej krajine značky Škoda, ale aj na Slovensku, ako aj na mnohých ďalších cieľových trhoch. V Európe sa 85 percent všetkých vozidiel značky Škoda predáva v krajinách, do ktorých sa zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji prenášajú, v celosvetovom meradle táto hodnota predstavuje 58 percent. Skutočnosť, že medzi krajiny, ktoré sú nadšené ľadovým hokejom, patrí aj taký dôležitý rastový trh akým je Rusko, tiež hovorí v prospech dlhého spojenia s týmto športom.

Ďalšími pozitívnymi aspektmi sponzoringu je vysoká frekvencia turnajov - majstrovstvá sveta sa konajú raz ročne - a výrazná viditeľnosť sponzora vďaka umiestneniu loga na dresoch, prilbách, vhadzovacích kruhoch i nasadeniu flotily vozidiel značky Škoda. Tohtoročné majstrovstvá sveta bude v televízii sledovať viac ako jedna miliarda fanúšikov, v arénach sa očakáva návšteva vyše 600 000 divákov.

Škoda sa tradične angažuje v rade športov. Ľadový hokej je spolu s cyklistikou a motoristickým športom najdôležitejším pilierom sponzorskej stratégie automobilky. Popri Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji IIHF automobilka Škoda podporuje rôzne národné hokejové zväzy a ligy, nevynímajúc SZĽH a Tipsport ligu na Slovensku. Od roku 2012 značka aktívne podporuje aj hokejový dorast. Škoda Junior Ice Hockey Cup dáva príležitosť ukázať svoje umenie aj mladým talentom.

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo