2017-05-05 12:55:00
Slovak Lines zaviedli bezkontaktné
Slovak Lines zaviedli bezkontaktné platby
Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production

Kartou už zaplatíte bezkontaktne aj v autobusoch Slovak Lines

Slovenský dopravca spustil bezkontaktné platby kartou v autobusoch do Viedne.

Cestujúci Slovak Lines na linke Bratislava - Viedeň si môžu zakúpiť lístky rýchlo a komfortne prostredníctvom platobnej karty. V autobusoch pribudli nové POS terminály umožňujúce bezkontaktné platby vďaka spolupráci s partnermi ČSOB, TransData a MasterCard.

Nákup cestovných lístkov na autobusy Slovak Lines zjednodušia bezkontaktné platby kartou. Novinka je spoločným projektom overeného slovenského dopravcu Slovak Lines a spoločností ČSOB, TransData a MasterCard. Platobné

terminály sú umiestnené v autobusoch premávajúcich na linke smerujúcej na letisko Schwechat a do Viedne z autobusovej stanice Mlynské nivy. Platby je možné uskutočniť kartou MasterCard a rovnako VISA kartou. Pri bezkontaktnej technológii je možné platiť sumy do 20 eur bez zadávania PIN kódu.

Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production
Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production

„Pozitívny vzťah cestujúcich k verejnej doprave dokážeme budovať práve službami, ktoré zjednodušujú či spríjemňujú cestovanie. Platby kartou výborne dopĺňajú naše už existujúce inovácie. Veľkú výhodu vidíme práve v použití bežnej bankovej karty, ktorú už človek vlastní. Pri platbe v autobuse tak nepotrebuje inú kartu alebo hotovosť. Toto je na Slovensku možné po prvýkrát,“ uviedol generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský. Služba bude podľa jeho slov prínosom aj pre cestujúcich zo zahraničia. „Pretože často napríklad z viedenského letiska prichádzajú cestujúci zo zámorských krajín, ktorí nevyhnute nemusia mať so sebou hotovosť alebo hotovosť v eurách,“ opísal Sádovský.

Novinka pre slovenskú autobusovú dopravu

ČSOB spolu s partnermi úspešne rozširuje riešenie pre platby v doprave v Českej republike a Slovensko je prirodzene ďalším trhom, na ktorom chce banka pôsobiť. „Na Slovensku ide o vôbec prvé riešenie tohto druhu a sme radi, že má aj medzinárodný presah, pretože začíname práve na linke Bratislava – Viedeň. Veríme, že spolupráca bude naďalej pokračovať a podarí sa nám terminály rozšíriť aj na ďalšie linky,“ hovorí Jan Klepiš, z ČSOB, Česká republika.

„Sme radi, že Transdata v spolupráci s ČSOB a Slovak Lines mohla do verejnej dopravy na Slovensku priniesť obľúbenú bezkontaktnú platbu kartou bez potreby zadávania PIN kódu,“ dodal Branislav Jurčišin, generálny riaditeľ Transdata, slovenského poskytovateľa moderných riadiacich systémov vo verejnej doprave. Takto sa TransData snaží prispieť k rozvoju atraktívnych a moderných služieb pre cestujúcich, ktoré spúšťa pod unikátnou značkou Ubian. „Sme pripravení spustiť takéto platby aj v mestskej hromadnej doprave alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Ubian,“ dodal Jurčišin.

Spoločnosť MasterCard očakáva, že rozširovanie projektov, ktoré využívajú bezhotovostné platenie bude pokračovať. „Prináša prednosti: rýchlosť, bezpečnosť aj pohodlie. Ľudia majú o bezkontaktné platby v doprave veľký záujem. Sme presvedčení, že po Slovek Lines budú aj ďalší dopravcovia nasledovať tento pozitívny príklad,“ povedal Miroslav Lukeš, generálny riaditeľ Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production

Nové autobusy sú v obľube

V minulom roku overený slovenský dopravca uviedol nové najmodernejšie autobusy s rýchlym Wi-Fi internetom a zabudovanými obrazovkami ponúkajúcimi zábavný portál s filmami či hudbou. „Osvedčila sa tiež mobilná aplikácia Slovak Lines. Umožňuje pohodlne a rýchlo vyhľadať autobusové spojenie na letisko Schwechat či do Viedne,“ spresňuje Peter  Sádovský.

Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production
Zdroj: Slovak Lines, Šuška Production

Autobusy na linke Bratislava – Viedeň premávajú „každý deň, každú hodinu“ z autobusovej stanice Mlynské nivy. Cestujúcich vozia na medzinárodné letisko Schwechat alebo priamo do centra hlavného mesta Rakúska. V cene lístka je občerstvenie (minerálka a snack), denná tlač a časopisy, príručná batožiná a 2 ks cestovnej batožiny bez poplatku s nadštandardným poistením až do tisíc eur. Cestovať sa dá už od 1 eura, pritom štandardné cestovné stojí 5 eur, obojsmerný lístok je za zvýhodnenú cenu 8 eur.

jv
ZDROJ: Slovak Lines, Šuška Production-video

Komentáre k článku


Stream naživo