2017-04-03 09:55:00
Matador Hectorra 3
Matador Hectorra 3
Zdroj: Matador, Continental

Obľúbené letné pneumatiky najvyššej série Matador Hectorra zlepšili

Slovenská značka Matador pripravila generáciu vysokorýchlostných pneumatík.

Pod známym názvom Hectorra sú určené pre vyššie triedy osobných vozidiel a SUV. Typ MP 47 Hectorra 3 spojil moderný asymetrický design s najnovšími technológiami, prinášajúcimi lepšiu ovládateľnosť, bezpečnejšie brzdenie na suchu aj mokre, vyšší kilometrový priebeh, zlepšený komfort jazdy a nižšiu hlučnosť. Hectorra 3 je okrem toho vybavená letným indikátorom opotrebovania a v ponuke bude v priemeroch 14–21 palcov.

S blížiacou sa hlavnou motoristickou sezónou je tu ten pravý čas na výmenu zimných pneumatík za letné plášte. Pre tento rok si slovenská značka Matador pripravila novinku – letnú pneumatiku MP 47 Hectorra 3. Jej použitie je hlavne pre automobily vyššej či luxusnej triedy a SUV, kde nahrádza pneumatiku MP 46 Hectorra 2 a čiastočne aj MP 85 Hectorra 4x4 a MP 44 Elite 3.

Pri vývoji Hectorry 3 bol kladený dôraz hlavne na bezpečnosť jazdy na suchom aj mokrom povechu, účinnejšie brzdenie, lepšiu ovládateľnosť, životnosť a v neposlednom rade na komfort jazdy. Štyri obvodové drážky vďaka zväčšenej kapacite pohlcovania vody lepšie fungujú pri jazde na mokre a posúvajú hranicu vzniku aquaplaningu. Tuhé dezénové boky a rebrá zasa zlepšujú prenos záberových a brzdných síl na vozovku, istejšie je aj držanie smeru jazdy, brzdná dráha je kratšia a zlepšila sa aj ovládateľnosť.

Zdroj: Matador, Continental
Zdroj: Matador, Continental

Optimalizáciou dezénu s rovnomernejším rozložením materiálu a zvýšením tuhosti medzi jednotlivými elementami dosiahli konštruktéri konzistentnejšie rozloženie tlaku v kontaktnej ploche – rovnomernejší odtlačok stopy potom prináša vyšší kilometrový priebeh. Viac uzatvoreným vonkajším ramenom sa podarilo znížiť hluk generovaný dezénovými blokmi v strednej časti, čo zlepšuje komfort a šetrí životné prostredie.

Zdroj: Matador, Continental
Zdroj: Matador, Continental

Oproti predchádzajúcemu plášťu Matador MP 46 Hectorra 2 sa novinke MP 47 Hectorra 3 podarilo posunúť k lepším parametrom vo všetkých merateľných oblastiach. Najmarkantnejší progres nová pneumatika zaznamenáva v kritériách brzdenia, valivého odporu a životnosti. Hectorra 3 navyše pridáva bonus v podobe Tread Wear Indicatoru (TWI). Dodatočný indikátor opotrebovania ukazuje hĺbku dezénu 3 mm a je označený symbolom kvapky vody a znamienkom X. Užívateľ tak jednoduchšie rozpozná správny okamih prezutia – napriek tomu, že zákon stanovuje hranicu 1,6 mm, zodpovední motoristi vedia, že pod tri milimetre už dezén najmä na mokrej vozovke nezvláda bezpečne odvádzať vodu v krajných situáciách. Aj týmto spôsobom Matador MP 47 Hectorra 3 podporuje bezpečnosť jazdy.

Zdroj: Matador, Continental

Užívateľskú ústretovosť prehlbuje dizajn bočnice so špeciálnym symbolom, vďaka ktorému je možné označiť v prípade zámeny kolies pozíciu v predchádzajúcom období. Pneumatika Matador MP 47 Hectorra 3 je uvedená na trh vo vyhotovení bežnom aj pre SUV: v šírke 225-255 mm, profilovom čísle 35-45, rýchlostnom indexe Y a priemere 17“–19“. Modifikácie SUV dokonca v šírke až 295 mm a priemere až 21 palcov, nechýbajú ani zosilnené verzie XL s vyššou nosnosťou. Kompletný sortiment radu MP 47 Hectorra 3 je na trhu so šírkou pneumatiky od 185 milimetrov.

 

 

PR, platená reklama
ZDROJ: continental

Komentáre k článku


Stream naživo