2017-01-20 15:35:00
Opel Insignia Grand Sport
Opel Insignia Grand Sport
Zdroj: Opel

Opel mal na Slovensku rok 2016 historicky najlepší, plánuje ofenzívu modelov!

V roku 2016 oslávila značka Opel štvrťstoročie oficiálneho pôsobenia na slovenskom trhu.

Toto výročie sa podarilo osláviť viac ako dôstojne: 5196 predaných osobných a ľahkých úžitkových automobilov je najlepší výsledok od vstupu značky Opel na slovenský trh!

Vďaka medziročnému nárastu predaja o takmer 11 percent si Opel drží výbornú šiestu priečku medzi všetkými značkami- Podarilo sa mu pritom zreteľne skrátiť odstup od konkurenta na piatej pozícii. Za výborné celkové čísla Opel vďačí predovšetkým modelovému radu Astra, z ktorého sa predalo 2170 kusov.

V percentách to znamená medziročný nárast o 51 percent! Astra, ktorá je na Slovensku piatym najpredávanejším automobilom vo svojom segmente, dokázala v roku 2016 definitívne preskočiť svojho tradičného rivala od konkurenčnej značky VW.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Ešte lepšie si vo svojom segmente viedla Corsa, ktorá v priebehu roka 2016 preskočila dokonca dvoch konkurentov a presadila sa na bronzovej tretej pozícii. Vlani sa v SR predalo celkom 1122 exemplárov modelu Corsa. Je to o 25 percent viac než v roku 2015.

Najvýraznejším modelom značky Opel vo svojom segmente je však Meriva. Predalo sa ich vlani v SR celkom 424 kusov a to vynieslo toto praktické auto na druhú priečku v celom segmente MPV/B.

Zdroj: Opel
Zdroj: Opel

„S minuloročnými výsledkami sme samozrejme spokojní ale nehodláme zaspať na vavrínoch,“  povedal Pavel Šilha, riaditeľ slovenského zastúpenia značky Opel. „Pre rok 2017 sme si pripravili silné tromfy: už onedlho príde naša vlajková loď Insignia v novej generačnej podobe. A veľmi sa tešíme aj na modely Crossland X a Grandland X, ktoré predstavujú vstup značky Opel do celkom nových segmentov, takže očakávame aj príliv nových zákazníkov.“

Jozef Vydra
ZDROJ: Opel C&S

Komentáre k článku


Stream naživo