2016-12-07 15:45:00
Škoda Octavia po facelifte
Škoda Octavia po facelifte
Zdroj: Škoda auto

Modernizovaná Škoda Octavia začína na Slovensku s cenou od 14 990 eur

K dispozícii bude s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo do 100 000 km.

Pribudli aj služby ako je doživotná Garancia mobility Premium či Servisné balíky v rámci doplnkovej výbavy. Všetci autorizovaní partneri značky Škoda na Slovensku už prijímajú objednávky na modernizovaný model Škoda Octavia.

Na Slovensku štartuje v základnej výbave ACTIVE s cenou 14 990 €, benzínovým motorom 1,2 TSI 63 kW a päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Tradične ponúkne OCTAVIA už v základe bohatú bezpečnostnú výbavu vrátane siedmich airbagov a elektronického stabilizačného systému ESC s multikolíznou brzdou.

Štandardom je LED denné svietenie, LED zadné svetlá a predné hmlové svetlomety. Nechýba prepracovaný infotainment SWING so 6,5-palcovým farebným dotykovým displejom, USB portom, slotom na SD karty a 4 reproduktormi. Komfortné a bezpečné telefonovanie ponúkne zabudovaná technológia Bluetooth. Samozrejmosťou je klimatizácia, chladená schránka pred sedadlom spolujazdca, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, palubný počítač, trojramenný kožený volant, elektrické ovládanie okien vpredu alebo elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá. Vynikajúcu spotrebu moderných motorov podporí štandardne ponúkaný Štart-Stop systém.

Výbavu ACTIVE si môžu zákazníci za zvýhodnenú cenu 399 € rozšíriť o atraktívny paket Active Plus v hodnote 848 €, ktorý obsahuje tempomat, parkovacie senzory vzadu, plnegrafický displej palubného počítača Maxi DOT a JUMBO BOX s nastaviteľnou lakťovou opierkou vpredu.

Zdroj: Škoda auto

Výbavový stupeň AMBITION sa začína na cene 16 290 € s benzínovým motorom 1,2 TSI 63 kW a päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Navyše oproti stupňu ACTIVE ponúkne 16-palcové disky ILIAS z ľahkej zliatiny, dvojzónovú automatickú klimatizáciu Climatronic, parkovacie senzory vzadu, trojramenný multifunkčný kožený volant pre ovládanie rádia a telefónu, tempomat, plnegrafický displej palubného počítača Maxi DOT, elektrické ovládanie okien vzadu alebo výškovo nastaviteľné predné sedadlá s bedrovými opierkami, JUMBO BOX s nastaviteľnou lakťovou opierkou vpredu, lakťovú opierku vzadu, vo verzii kombi navyše s otvorom na prepravu dlhých predmetov. O vynikajúce ozvučenie sa postarajú ďalšie 4 reproduktory vzadu. Skvelým pomocníkom je Asistent rozjazdu do kopca a praktický dáždnik pod sedadlom spolujazdca. Vnútorné spätné zrkadlo obsahuje navyše aj senzor vlhkosti.

Za zvýhodnenú cenu 499 € sa dá doobjednať paket Ambition Plus v celkovej hodnote 936 €. Ponúkne vyhrievané predné sedadlá, alarm, systém Front assist a svetelný a dažďový senzor.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Základnou motorizáciou pre výbavu STYLE je moderný benzínový agregát 1,0 TSI 85 kW so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a cenou 19 400 €. Škoda Octavia v tomto stupni ponúkne štýlové 17-palcové disky TRIUS. O multimediálny zážitok sa postará infotainment BOLERO s 8-palcovým farebným dotykovým displejom, portom USB, slotom na SD karty a rozhraním SmartLink+. Bohatá výbava obsahuje aj systém Front assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov, systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania KESSY, svetelný a dažďový senzor. V zime potešia vyhrievané predné sedadlá. Tento výbavový stupeň ponúkne aj TOP LED zadné svetlá, elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá s automatickým stmavovaním a osvetlením nástupného priestoru, vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmavovaním, farebný MAXI DOT displej alebo lakťovú opierku vzadu s otvorom na prepravu dlhých predmetov. Mimoriadne efektným prvkom je čierna lesklá mreža chladiča spolu s chrómovou lištou v prednom nárazníku a chrómové lemovanie bočných okien. Vo verzii kombi je dokonca aj vyberateľná LED lampa v batožinovom priestore.

Pre výbavu STYLE sú k dispozícii tri atraktívne pakety. Paket Style Plus za zvýhodnenú cenu 999 € obsahuje navyše výbavu v hodnote 1 897 €: Full LED svetlomety s AFS, LED denným svietením a výsuvnými integrovanými ostrekovačmi svetlometov, navigačný systém AMUNDSEN s WLAN hotspotom a parkovacie senzory vpredu. Paket Style Safety v hodnote 1 059 € ponúkne asistenčné systémy LANE ASSIST (systém udržiavania v pruhu), BLIND SPOT DETECT (stráženie mŕtveho uhla) a adaptívny tempomat do 160 km/h za atraktívnu cenu 599 €. Za rovnakú cenu je k dispozícii aj paket Style Comfort v hodnote 1 354 € s komfortnými prvkami akými sú poťah sedadiel v prevedení koža/umelá koža/látka, parkovacia kamera, zadný stierač pre verziu liftback a ambientné osvetlenie interiéru.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Pre fajnšmekrov určená vrcholná výbava L&K bude k dispozícii od 27 280 € s nadupaným motorom 1,8 TSI 132 kW a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Vrcholná výbava obsahuje okrem iného aj interiér Laurin & Klement, poťah sedadiel v kombinácii hnedá ALCANTARA koža/umelá koža, antracitové 18-palcové disky TURBINE z ľahkej zliatiny, Full LED svetlomety s AFS a LED denným svietením, výsuvné integrované ostrekovače svetlometov a predné hmlové svetlomety s Corner funkciou. O zábavu a informačný tok sa postará špičkový infotainment COLUMBUS s 9,2-palcovým farebným dotykovým displejom, DVD, 2× SD slotom a USB, rozhraním SmartLink+, online služby na 1 rok a integrovaný WLAN hotspot. V komfortnej výbave nechýba elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou, elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá s pamäťou, prémiový SOUND SYSTEM CANTON (10 reproduktorov, digitálny equalizér, subwoofer), trojramenný vyhrievaný multifunkčný kožený volant pre ovládanie rádia a telefónu, parkovacie senzory vpredu a vzadu, vyhrievanie predných a zadných sedadiel, adaptívny tempomat do 160 km/h s obmedzovačom rýchlosti, telefonovanie s Bluetooth s hlasovým ovládaním a phoneboxom. Bezpečnosť podporí asistent rozpoznania únavy, automatické prepínanie diaľkových a stretávacích svetiel alebo parkovacia kamera.  Prémiovú náladu navodí ambientné osvetlenie interiéru. Verzia kombi obsahuje navyše aj elektrické otváranie piatych dverí.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Modernizovaná ŠKODA OCTAVIA je k dispozícii s piatimi benzínovými motormi TSI a štyrmi dieslovými motormi TDI. Agregáty majú zdvihový objem od 1,0 do 2,0 litra, výkonnostné spektrum začína na 63 kW (84 k) a končí pri 135 kW (184 k). Pre všetky agregáty okrem základnej motorizácie je k dispozícii okrem manuálnej prevodovky aj šesť alebo sedemstupňová prevodovka DSG. Pre motory 1,8 TSI a 2,0 TDI ponúka ŠKODA aj pohon všetkých kolies 4×4. Lahôdkou v oblasti podvozkovej techniky je voliteľný Adaptívny podvozok (Dynamic Chassis Control (DCC)), ktorý umožňuje meniť charakteristiky posilňovača riadenia a tlmičov v režimoch Comfort, Normal a Sport.

Škoda Octavia G-TEC ponúka ekonomickú prevádzku vďaka agregátu 1,4 TSI (81 kW), ktorý využíva stlačený zemný plyn (CNG). V ponuke je so šesťstupňovou manuálnou a sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Všetky motorizácie plnia emisnú normu EU6.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Modernizovaný infotainment systém Bolero aj navigačné systémy Amundsen a Columbus disponujú teraz displejmi v sklenenom dizajne, ktoré reagujú už na ľahký dotyk. Špičkový systém Columbus má displej s uhlopriečkou 9,2 palca, disponuje WLAN-Hotspotom, 64 GB SSD pamäťou, DVD mechanikou, dvoma slotmi na SD kartu a USB konektorom. Prepracovaná ŠKODA OCTAVIA ponúka rozšírenú konektivitu Škoda Connect so službami Infotainment Online a Care Connect. V rámci Infotainment Online je tak k dispozícii napríklad dopravné spravodajstvo v reálnom čase vrátane plánovania obchádzkových trás, aktuálna predpoveď počasia či spravodajstvo. Pre vrcholný infotainment systém Columbus navyše Google Earth™ a Street View™. Súčasťou Care Connect je napríklad vzdialený prístup k informáciám o automobile alebo asistenčné služby dostupné stlačením tlačidla a núdzové volanie eCall. Služby Care Connect sú k dispozícii pre všetky výbavové stupne prepracovaného modelu ŠKODA OCTAVIA v rámci doplnkovej výbavy.

jv
ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo