2016-10-14 17:00:00
Autosalón Nitra 2016
Autosalón Nitra 2016
Zdroj: Jozef Vydra

Citroën C3 v slovenskej výstavnej premiére – poznáme ceny novinky

Značka Citroën predstavila na Autosalón AUTOSHOW NITRA 2016 svoj najnovší model.

Súčasne oznámila aj ceny a úrovne vybavenia tejto novinky, ktorá schádza z výrobných liniek výrobného závodu PSA Groupe v Trnave. Autosalón v Nitre je teda výbornou príležitosťou na zoznámenie sa s týmto novým, moderným vozidlom. Prináša svieži vietor aj na slovenské cesty vďaka výraznému dizajnu, moderným technológiám, ale aj  možnostiam výberu z 36 farebných kombinácií.

Medzi najvýznamnejšie novinky nie len v expozícii Citroënu, ale aj v rámci celého autosalónu určite patrí predstavenie dlhoočakávanej novinky – Nového Citroënu C3, vyrábaného v závode PSA Groupe v Trnave. Nové, moderné vozidlo s výrazne sviežim dizajnom a s možnosťou výberu farebnej kombinácie z 9 farieb karosérie, 3 farieb strechy a 4 farieb Airbumpu, ktorý má okrem osobitého dizajnu aj ochrannú funkciu.Naviac umožňuje doladenie vozidla podľa vkusu a želania zákazníkov.

Nová C3-ka je vybavená aj úplne novou technológiu s názvom Citroën ConnectedCam - širokouhlou HD kamerou s uhlom snímania 120 stupňov, ktorá je umiestnená v hornej časti čelného skla. Táto kamera umožňuje snímanie foto alebo video záberov s možnosťou ich uloženia, pripadne aj zdieľania zaujímavých a veselých momentov z ciest na sociálnych sieťach.

Zdroj: Jozef Vydra

Najmladší model značky sa predstavil len pred 2 týždňami vo svetovej výstavnej premiére na autosalóne Mondial 2016 v Paríži, počas ktorej si získal priazeň nielen návštevníkov výstavy, ale aj výrazne pozitívne hodnotenia zo strany motoristických novinárov a odbornej motoristickej verejnosti. Návštevníci nitrianskeho autosalónu majú možnosť zoznámiť sa s Novou C3-kou exkluzivne v slovenskej výstavnej premiére ešte pred jej prvými majiteľmi, ku ktorým sa prvé C3-ky dostanú v novembri tohto roka.

V ponuke sú tri úrovne výbavy - LIVE, FEEL a SHINE s možnosťou výberu z rôznych motorizácií: osvedčené a úsporné benzínové motory PureTech s výkonmi 68 alebo 82 koní s manuálnou prevdovkou, alebo s výkonom 110 koní v kombinácii so 6-stupňovou automatickou prevodovkou, alebo dieselové BlueHDi motory s výkonom 75 a 100 koní.

Uvádzacia cena Nového Citroënu C3 začína na hodnote 8 990 Eur pri verzii s benzínovým motorom PureTech s výkonom 68 koní v stupni výbavy LIVE.

Najväčší záujem sa predpokladá pri verzii s 2.úrovňou vybavenia FEEL s motorizáciou PureTech 82 s uvádzacou cenou 9 990 Eur s možnosťou dovybavenia so zvýhodnenými balíkmi výbavy vozidla. Unikátna technológia ConnectedCam Citroën pre náročnejších zákazníkov je v ponuke už od 1. úrovne výbavy, pričom v 3.úrovni SHINE je počas platnosti uvádzacej ponuky nového modelu zahrnutá v cene sériovej výbavy bez príplatku.

V ponuke iste zaujme aj verzia s LPG pohonom, uvedená len v niektorých krajinách (bude k dipozícii od januára budúceho roka).

Jozef Vydra
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo