2016-08-16 09:55:00
AAA Auto - Autoúver
AAA Auto - Autoúver

Nový trend v autobazároch: najprv výška splátky, potom k nej auto

Bratislava – Dostupnosť úverov na nákup vozidiel mení nákupné správanie zákazníkov autobazárov.

Už nevyberajú ako prvé, ktoré vozidlo si kúpia, ale zisťujú aký úver a výšku splátky im autobazár dokáže od úverovej spoločnosti zaistiť. Až potom vyberajú konkrétne auto, ktoré sa zmestí do danej ponuky.

Tento rok stúpla priemerná financovaná čiastka vozidla na 6 500 eur, čo je o 18% viac ako v minulom roku.

Zákazníci v priemere splácajú 120 € mesačne pričom asi 10 % ľudí má záujem o mesačné splátky v nižšej hodnote o 12 až 19 €,“ uviedla generálna riaditeľka AAA Auto International Karolína Topolová. Kupujúci dnes nehľadajú  až tak konkrétny model vozidla, ale skôr splátku, ktorá im vyhovuje a výšku úveru, ktorú im banka odsúhlasí. Až potom si k ponuke banky hľadajú auto, ktoré sa dá za úver s konkrétnou splátkou kúpiť.

Väčšie autobazáre s širokou ponukou vozidiel poskytujú zákazníkom aj širší výber doplnkových služieb vrátane žiadaného financovania. Zákazníci vítajú možnosť na jednom mieste vybaviť kúpu auta a aj jeho financovanie a odísť tak ešte v ten deň v lepšom automobile a napríklad s nulovou akontáciou.

„Úver u nás zákazníci získajú s najnižšou sadzbou na trhu a to od 4,99 %,“ hovorí Topolová. Zákazníci pritom  najčastejšie hradia 25 % ceny vozidla a na zvyšok potom využívajú práve financovanie. Trend súvisí so zlepšujúcou sa ekonomickou situáciou obyvateľstva, rovnako ako aj zdravé konkurenčné prostredie, ktoré vytvára pre klientov vhodné podmienky ako pre získanie úveru. Aj vďaka širokej ponuke v AAA Auto tento rok stúpla priemerná výška úveru na 6 500 €, pričom financovanie využívajú zákazníci u áut s priemernou cenou 8 500 €

PR, platená reklama
ZDROJ: AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo