2016-05-04 14:44:39
Volvo S90 a V90
Volvo S90 a V90 je už aj na Slovensku
Zdroj: Volvo cars

Volvo S90 a V90 je už aj na Slovensku, poznáme ceny

Po uvedení v Ženeve predstavilo Volvo prémiový sedan S90 a kombi V90 aj na Slovensku.

Približne pred rokom Volvo uviedlo u nás aj svoje prémiové SUV XC90, ktorým sa naštartoval rebranding celej značky. Švédsky výrobca automobilov modelom XC90 uviedol zároveň nové logo a potvrdil pevnú pozíciu svojich modelov v rámci dizajnu, technológií a spracovania v segmente prémiových značiek.

Volvo sa viac preslávilo svojimi vozidlami typu SUV a kombi, no uvedením modelu S90 dalo jasne najavo, že tento nápadný prémiový model zatrasie segmentom luxusných sedanov. Ponúka jeden z najkrajších a najluxusnejšie spracovaných interiérov v kategórii veľkých sedanov. Má dynamický vzhľad exteriéru, ktorý zaujal odbornú, aj laickú verejnosť. 

Štýlovým a všestranným kombi V90 značka Volvo pokračuje v obmene svojho najvyššieho modelového radu. Nadväzuje na tradíciu vozidiel kombi, ktorá sa začala pred viac ako 60 rokmi modelom Volvo Duett. Exkluzívne kombi V90 prináša posun vpred z hľadiska estetiky, materiálov a vyhotovenia, pričom spĺňa kritériá maximálne praktického charakteru vozidla kombi. Spoločnosť Volvo Cars v novom modeli V90 pracovala aj na jazdnej dynamike, ktorá zabezpečuje kultivovaný zážitok z jazdy.

Zdroj: Volvo cars

Oba modely spoločne zdieľajú a zároveň vylepšujú všetky technológie, ktoré uviedlo Volvo XC90, no prinášajú aj niekoľko noviniek – príkladom je Systém sledovania vysokej zvere, či pokročilý systém čiastočne autonómneho riadenia s názvom Pilot Assist. Ten poskytuje jemné zásahy do riadenia, čím udržiava vozidlo v správnej stope medzi deliacimi čiarami jazdného pruhu až do diaľničnej rýchlosti cca 130 km/h a nevyžaduje iné vozidlo, ktoré by systém musel sledovať. Systém Pilot Assist predstavuje ďalší krok smerom k plnoautonómnemu riadeniu – táto oblasť inovácií je pre značku Volvo kľúčová.

Zdroj: Volvo cars
Zdroj: Volvo cars

Ako povedal Peter Linczényi, Brand Director značky Volvo na Slovensku, pri príležitosti slávnostného predstavenia nových modelov: „Modely Volvo S90 a V90 potvrdzujú trend, ktorým značka nanovo zadefinovala svoje miesto v prémiovom segmente. Potvrdzujú švédske vnímanie luxusu orientované na skutočné potreby zákazníka, vodiča, či spolujazdca. To spolu s dôrazom na bezpečnosť a zodpovednosť k životnému prostrediu vytvára unikátny mix, ktorý veríme, rovnako vrelo prijmú našimi zákazníci ako pri modeli XC90, čo prispeje k ďalšiemu rastu značky Volvo na Slovensku.“

Zdroj: Volvo cars
Zdroj: Volvo cars

Oba modely Volvo S90 a V90 sa už na Slovensku dajú v súčasnosti objednať. Cenníková cena S90 sa začína od 48 300,- EUR a V90 od 50 800,- EUR.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo