2016-03-22 17:30:00
Opel Astra a Astra
Opel Astra a Astra Sports Tourer
Zdroj: Opel

880 automobilov Opel predali na Slovensku za 24 hodín!

Aktuálny ročník kampane „Opel 24 hodín“ siahal po rekorde

Bolo to tesné, ale rekord nakoniec nepadol, hoci to bolo naozaj iba o vlások: Počas aktuálneho ročníka tradičnej kampane „Opel 24 hodín“, kedy predajcovia po celý deň a noc ponúkajú automobily Opel za bezkonkurenčné ceny, sa v Slovenskej republike predalo neuveriteľných 880 nových automobilov Opel. Ide o druhý najlepší výsledok za celú dvanásťročnú históriu organizovania tejto legendárnej kampane – lepší výsledok sa podarilo dosiahnuť iba v roku 2014, kedy sa predalo 921 automobilov!

V čom vidí korene vynikajúceho výkonu Pavel Šilha, riaditeľ slovenského a českého zastúpenia značky Opel? „Ide o súbeh niekoľkých faktorov. Naša pozícia na trhu sa v ostatných rokoch neustále posilňuje a preukázateľne sa zvyšuje imidž značky. Zásadné sú ale vynikajúce nové modely, ktoré postupne uvádzame na trh, vrátane poslednej výraznej novinky, pýšiacej sa titulom najlepšieho európskeho auta – novej Astry. Ako vidieť z výsledkov, jej prínos pre celkový úspech akcie bol zásadný.“

Naozaj, veď počas 24 hodín kampane sa v SR predalo 251 nových Astier, čím sa stala najžiadanejším modelom akcie. Na druhom mieste sa umiestnila populárna Corsa, ktorých sa predalo 205 kusov a tretia skončila Meriva (116 predaných automobilov).

Zdroj: Opel
Zdroj: Opel

„Záujem o novú Astru – európsky aj slovenský „Automobil roka“ – je obrovským prísľubom,“ dodáva Josef Šopík, predajný riaditeľ slovenského a českého zastúpenia značky Opel. „Práve v týchto dňoch sa totiž začína predávať kombi verzia Astra Sports Tourer – a pretože slovenský trh je výrazne orientovaný na verzie kombi, je skvelý štart Astry veľkým prísľubom aj pre sesterské kombi Sports Tourer.“

V súčasne prebiehajúcej kampani „Opel 24 hodin“ v Českej republike sa predalo 1306 automobilov Opel, čo je najlepší výsledok za celú dvanásťročnú históriu organizovania týchto akcií. V Českej republike bol najväčší záujem o Merivu (391 kusov), novú Astru (295 kusov) a Corsu (214 kusov).

Možno tak povedať, že tentoraz sa podaril nový „federálny“ rekord: 2183 automobilov predaných počas 24 hodín v ČR a SR.

Jozef Vydra
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo