2016-01-13 09:05:00
Ford Fiesta Red Black
Ford Fiesta Red Black Edition Ilustračné foto
Zdroj: Ford Motor Company

Ford sľubuje viac ostrých modelov RS. Nasledovať by mala Fiesta

Ford Focus RS nebude jediný automobil značky, označený písmenkami RS. Ford chce ísť ďalej.

Tvorba športových verzií klasických automobilov už dekády púta pozornosť zákazníkov. Tak ako je označenie RS populárne pre fanúšikov Audi, či Škoda, populárne je aj pri značke Ford. Doteraz sa však takýmto označením mohol pýšiť iba model Focus. To sa však má v dohľadnej dobe zmeniť.

Na práve prebiehajúcom autosalóne v Detroite vyspovedal britský Autoexpress viceprezidenta Fordu pre marketing, predaj a servis Steva Odella. Ten poodhalil, že písmenká RS a všetko čo k tomu patrí uvidíme aj na ďalších modeloch.

„Značka RS je skutočne hodnotná. Ľudia s ňou pretekajú, ľudia ju zbierajú. Verím, že je tu priestor na zväčšenie,“ povedal Odell.

Nevyjadril sa síce, ktorý model by toto označenie mohol získať ako prvý, už dlhšie sa však šepká o menšom hatchbacku Fiesta. Tá má veľmi vydarenú verziu Fiesta ST, no aj tam je priestor na posunutie hraníc.

Nová Fiesta RS by sa mala dostať na trh v priebehu roku 2017 a Podkapotou by jej mal hučať ten istý 1,6 (1,5) litrový Ecoboost ako v prípade ST-čka. Zatiaľ čo vo Fieste ST má 182 koní, RS by mohlo hranicu posunúť až k 250-tim. Okrem úpravy motoru by Ford upravil i podvozok a vzhľad auta. Pritom Fiesta RS by si mala zachovať poháňanie výhradne prednej nápravy, s tým, že využije aktívny diferenciál medzi kolesami pre lepší prenos výkonu na povrch.

 

jh
ZDROJ: Autoexpress

Komentáre k článku


Stream naživo