2015-12-16 16:20:00
VW Slovakia - výrobná
VW Slovakia - výrobná linka
Zdroj: VW Slovakia

VW Slovakia v Bratislave sa rozrastá – pribudne nová montážna hala

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia položili základný kameň novej montážnej haly.

Bude sa v nej montovať Porsche Cayenne. S novou halou dosiahne rozloha závodu viac ako 2 000 000 m2. VW Slovakia postupne rastie a po novej lakovni, karosárni a po zvarovni pribudne tentoraz priestor pre montáž.

Samotná nová montážna hala bude mať rozlohu okolo 90 000 m2. Vzniká v bezprostrednej blízkosti už existujúcej montážnej haly. S ňou, ako aj s lakovňou bude nová hala prepojená mostom, sčasti tunelom. Okrem toho vznikne nová administratívna budova, sociálne priestory a jedáleň s 250 miestami, ako aj autobusová zastávka, parkovacie miesta pre zamestnancov a nová osobná brána.

„Po spustení výroby v novej karosárni Audi Q7 a položení základného kameňa karosárne Porsche oznamujeme tretiu veľkú investíciu v tomto roku. Pre Slovensko to znamená nové pracovné miesta v oblasti najmodernejších technológií v krajine,“ uviedol pri príležitosti položenia základného kameňa Albrecht Reimold, predseda predstavenstva VW SK.

Zdroj: VW Slovakia
Zdroj: VW Slovakia

Investície do novej montážnej haly a k nej prislúchajúcej infraštruktúry predstavujú viac ako 300 miliónov eur. Pracovať tu bude 400 zamestnancov na jednu pracovnú zmenu. Začiatok výroby je plánovaný na koniec roka 2017.

jv
ZDROJ: VW Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo