2015-11-03 15:56:20
Suzuki Vitara S
Suzuki Vitara S
Zdroj: Suzuki

Suzuki pokračuje ofenzívou s dynamickým bestsellerom Vitara model S

Prináša vyšší výkon a krútiaci moment pri zároveň nižšej spotrebe.

Pokračovaním modelovej ofenzívy japonskej značky Suzuki je športovejšie a dynamickejšie ladený variant novej Vitary. Model Suzuki Vitara S dostal najvýkonnejší preplňovaný zážihový štvorvalec s priamym vstrekovaním Boosterjet 1,4 litra s výkonom 103 kW(140 k) a krútiacim momentom 220 Nm). To je oproti doteraz najvýkonnejšej motorizácii plus 15 kW (20 k).

Vitara S na prvý pohľad zaujme novou výraznejšou päťlamelovou maskou (podľa konceptu iV-4 SUV) a do červena ladenými diódovými svetlometmi. Červené detaily zvýrazňujú interiér novej Vitary S. Športový charakter vozidla podčiarkujú čierne zliatinové sedemnásťpalcové kolesá a strieborné vonkajšie spätné zrkadlá.

Suzuki Vitara S zaručuje napriek zvýšenému výkonu vysokú úžitkovú hodnotu a japonskú trvácnosť. Samozrejmosťou sú výborné jazdné vlastnosti na rôznych povrchoch (alternatívne pri variantoch s predným pohonom a hlavne inovatívnym pohonom 4WD ALLGRIP na všetky štyri kolesá) a poveternostných podmienkach.

Zdroj: Suzuki
Zdroj: Suzuki

Zaujímavá je aj úspora paliva pri vysokom výkone a krútiacom momente. Výbava je rozsiahla a odvodená od vyhotovenia Elegance. 7-palcový monitor reaguje aj na dotyk v rukavici, i-rozhranie je kompatibilné so smartfónmi. Auto má automatickú klimatizáciu, bezkľúčové zamykanie, navigáciu, adaptívny tempomat a radarový prednárazový systém. Vysokú mieru bezpečnosti zabezpečuje, okrem iného aj sedem airbagov (vrátane kolenného) a systémy ABS a ESP.

Od uvedenia na slovenský náš trh  v apríl 2015 sa predalo tisíc nových vozidiel Suzuki Vitara. Vitara ako úplne nový, svieži, päťmiestny rodinný ale aj úžitkový, voľnočasový či športový model je jedným z bestselerov vo svojom segmente aj na Slovensku. Po začiatku dodávok nového modelu Suzuki Vitara S (od prvého novembrového týždňa) sa tento potenciál ešte zvyšuje. Suzuki Vitara S sa na Slovensku dodáva (variant s pohonom 2WD) v základnej cene 18 000 eur.

Jozef Vydra
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo