2015-10-21 16:01:24
DOPLNENÉ: Podvod na sociálnej
Ilustračné foto
Zdroj: VW

DOPLNENÉ: Podvod na sociálnej sieti, ktorá tvrdí: rozdávame Volkswageny

Poznáte ten starý vtip, ako na Červenom námestí v Moskve rozdávali autá Volga?

Po chvíľke prekvapenia sa dopovedala „správna“ interpretácia pôvodnej správy, ktorá znela asi takto: Je naozaj pravda, že to bolo na Červenom námestí. No rozdávali sa, ale ukradli a nie Volgy, ale ťažké ruské bicykle značky Ukrajina...

Ľudia sú nepočiteľní a nerozlišujú, čo je seriózna správa a čo takzvaný hoax. Toto je ten druhý prípad. Na podvod naleteli už tisícky Slovákov. A opakovane. Iba pred pár dňami sa prehnala Facebookom správa, že sa rozdávajú výrobky firmy Apple, konkrétne Mcbooky. Teraz sú to Volkswageny Jetta. Text vysvetľuje, že sa automobilov chcú „zbaviť“ pre problémy s odbytom áut vďaka emisnej kauze.

Podvodná fanúšikovská stránka sa objavila iba pred troma dňami, no už je na nej viac ako 7800 lajkov a viac ako 11 000 zdieľaní, ktoré stránka spolu s komentárom, v ktorom záujemca uvedie jednu z ponúkaných farieb vyžaduje na to, aby mohol byť zaradený do žrebovania. Szránka sľubuje, že 10.11. vyžrebujú 500 náhodných výhercov vozidiel VW Jetta. Hoci sa stránka tvári ako oficiálna, reálna stránka VW Slovensko na Facebooku je spravovaná spoločnosťou Porsche Slovakia, spol. s r.o.. To je oficiálny importér značky Volkswagen pre Slovensko. Má celkom inú podobu aj štruktúru. A najmä históriu, ktorá nesiaha iba do 19. októbra tohto roka a má viac ako 17 350 000 ľudí, ktorí si ju „lajkli“.

Za deň na podvodnej stránke napriek tomu pribudlo zhruba 4000 lajkov, takže Slováci celkom masívne podporujú tento podvod a mnohí ani len netušia, že je to tak. Napriek tomu, že sa hneď potom, ako sa stránka „narodila“ objavili komentáre používateľov, ktorí upozorňovali na podvod. No tie sa „záhadne“ strácajú a stránka si žije svoj život a stále rastie. Nevieme, či je to iba forma zábavy, alebo chce potom stránku s množstvom „lajkujúcich“ dobre speňažiť. No jedno je v tejto chvíli jasné: je to podvod a zdieľanie, lajkovanie, či pridávanie komentárov vám nepomôže k vytúženému autu VW Jetta.

Čakáme na vyjadrenie spoločnosti Porsche Slovakia.

DOPLNENÉ o vyjadrenie spoločnosti: Nenechalo na seba dlho čakať, odpoveď prišal do pár minút o 16:27. "Ide o podvod, komunikujeme to priamo aj na predmetnej stranke." Na inkriminovanej stránke sa objavil takýto odkaz:

Dobrý deň,
všetkých návštevníkov tejto neoficiálnej stránky informujeme, že aktivity komunikované z iniciatívy Facebook stránky Volkswagen Slovensko sú neoficiálne a jedná sa o podvod, ktorý hrubo porušuje duševné vlastníctvo značky Volkswagen. Prosíme vás, aby ste na výzvy tejto podvodnej stránky nereagovali. Oficiálnu Facebook stránku značky Volkswagen nájdete tu: http://bit.ly/FB_Volkswagen
Ďakujeme za porozumenie, na odstránení problému sa už pracuje.

S pozdravom,
Volkswagen. 

P.S. Zdá sa, že opatrenia už zabrali, podvodná stránka nie je k dispozícii...

Jozef Vydra
ZDROJ: Facebook

Komentáre k článku


Stream naživo